Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό χώρο και ειδικότερα στον χώρο του θεάτρου, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου, Ηλίας Ασπρούδης. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Ακόμα ένας θλιβερός αποχωρισμός. Έφυγε ένας πολύ αγαπημένος φίλος και ξεχωριστός ηθοποιός που ερμήνευσε σπουδαίους ρόλους στο Εθνικό θέατρο, στο Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, στο Ελεύθερο θέατρο και στην τηλεόραση. Υπερευαίσθητος, ευγενικός άνθρωπος, τίμησε αθόρυβα το λειτούργημα μας όσο κανείς.. Καλό ταξίδι αγαπημένε Ηλία Ασπρούδη….» έγραψε στην ανάρτηση.

Ποιος ήταν ο Ηλίας Ασπρούδης

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεάτρου του Κ. Μιχαηλίδη. Είχε συνεργαστεί με πολυάριθμους θιάσους. Υπήρξε βασικό στέλεχος του Αμφιθεάτρου – Σπύρου Α. Ευαγγελάτου από το 1979 έως το 1992. Είχε συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, με το θέατρο Στοά, με το Θέατρο Τέχνης κ.ά. Είχε επίσης σκηνοθετήσει τα έργα: Κοντραμπάσο του Π. Ζίσκιντ (ΔΗΠΕΘΕ Χίου), Οι επισκέπτες του Γ. Λυρίτη (Θεατρική Εταιρεία Φάος), Λυδία του Ε. Παπαδόπουλου (Θεατρική Εταιρεία Συμπόσιο) και Κατασκευές των Η. Ασπρούδη, Μ. Αναστασίου και Χ. Καζάζη.

Είχε διδάξει υποκριτική στο θεατρικό εργαστήρι του Κ. Καζάκου, στη σχολή Ίασμος και στη Σχολή του Θεάτρου Αθήνας του Γ. Κιμούλη. Υπήρξε υπεύθυνος του θεατρικού εργαστηρίου στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα όπως μετέδωσε το Star.