«Δεν είχα το κουράγιο να φύγω για πολύ καιρό. Ήμουν πραγματικά δυστυχισμένη». H Έμιλι Ραταϊκόφσκι δεν κρύφτηκε και με απόλυτη ειλικρίνεια περιέγραψε τα όσα βίωσε το διάστημα μετά τη γέννηση του γιου της και το διαζύγιο από τον Σεμπάστιαν Μπέαρ-ΜακΚλαρντ.

«Ήμουν περίπου 45 κιλά και μόλις είχα αποκτήσει ένα μωρό. Έγινα πραγματικά αδύνατη επειδή δεν ήμουν εντάξει» εξομολογήθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο podcast Going Mental With Eileen Kelly.

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο γάμος του super model με τον κινηματογραφικό παραγωγό διήρκεσε τέσσερα χρόνια και μαζί απέκτησαν έναν γιο, πριν από δύο χρόνια, τον Σιλβέστερ Απόλλο. Όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, άφησαν πολύ γρήγορα τις ευτυχισμένες ημέρες πίσω τους. Το μοντέλο αποκάλυψε πως προσπάθησε να πάρει αντικαταθλιπτικά στην προσπάθειά της να ευτυχήσει. «Ήμουν σίγουρη πως κάτι πήγαινε στραβά με εμένα. Αυτό που έμαθα βγαίνοντας από εκείνη τη σχέση και είναι να εμπιστεύεσαι τα ένστικτά σου», ανέφερε ακόμη στη συνέντευξη.

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι επικαλέστηκε τον όρο Gaslightinh, για να περιγράψει τη χειραγώγηση που ένιωσε μέσα στη σχέση της. Ο όρος, που σύμφωνα με το λεξικό Merriam-Webster ήταν η λέξη της χρονιάς για το 2022, αναφέρεται στην περίπτωση που το «το θύμα αμφισβητεί την εγκυρότητα των δικών του σκέψεων, την αντίληψη της πραγματικότητας ή τις αναμνήσεις του και συνήθως οδηγεί σε σύγχυση, απώλεια αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού, αβεβαιότητα για τη συναισθηματική ή πνευματική σταθερότητα κάποιου και εξάρτηση από τον δράστη» (ο ορισμός σύμφωνα με το λεξικό).

Το μοντέλο αναφέρθηκε επίσης και στα στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες να ψάχνουν εναγωνίως για έναν σύντροφο που θα τις ολοκληρώνει και τις επιβεβαιώνει, πίεση που τη δυσκόλευε επιπλέον στο να πάρει την απόφαση και να χωρίσει. «Μόλις είχα αποκτήσει ένα παιδί. Ήθελα πραγματικά να έχω οικογένεια, οπότε ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για εμένα να φύγω» τόνισε.