Θύμα τραγικής βεντέτας φαίνεται πως έπεσε το 8χρονο παιδί που άφησε την τελευταία του πνοή στις 14 Οκτωβρίου στην οδό Μαρίνου Αντύπα στο Ζεφύρι. Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, χτυπήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι. Εκείνη την ώρα έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του. Στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Η κατάθεση της μητέρας, την όποια φέρνει στη δημοσιότητα το intronews.gr η οποία είδε μπροστά στα μάτια της το παιδί της να ξεψυχά, συγκλονίζει περιγράφοντας τα όσα έζησε. Η ίδια όπως λέει βρισκόταν σπίτι της μαζί με τα παιδιά της και άλλα επτά άτομα όταν ξαφνικά εμφανίστηκε το μαύρο αυτοκίνητο. 

«Κατά τις 18:50 ήμουν στο σπίτι μου επί της οδού Μαρίνου Αντύπα στο Ζεφύρι με τα δύο παιδιά μου τον Π. 8 ετών που μου τον σκότωσαν, και τον Π.  4 ετών. Την κουνιάδα μου και τα δυο της παιδιά που το ένα τραυματίστηκε, την Ε. και τα τρία παιδιά του κουνιάδου μου. Περιμέναμε το φαγητό που είχαμε παραγγείλει και καθόμασταν στη βεράντα. Τότε είδα ένα μαύρο αυτοκίνητο να πλησιάζει το σπίτι μας να σταματάει και να βγαίνει από αυτό ο (κατηγορούμενος) Χ. Α. Μπ. που το οδηγούσε και να πυροβολεί ασταμάτητα προς το μέρος μας με πιστόλι. Την ίδια στιγμή βγήκαν από το αυτοκίνητο ο (κατηγορούμενος) Α. Κ. με καραμπίνα ο αδερφός τους Γ. Μπ. με πιστόλι και ο (σ.σ. λέει ψευδώνυμο) που από τις φωτογραφίες που μου δείξατε ονομάζεται Γ. Π. (κατηγορούμενος) και είναι πρώτος ξάδερφος του (κατηγορούμενου) Α. Κ. με καραμπίνα και πυροβολούσαν όλοι μαζί προς το μέρος μας ασταμάτητα», λέει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της η μητέρα του άτυχου 8χρονου και προσθέτει:

«Φώναζα να σταματήσουν γιατί ήμασταν μόνο γυναίκες και παιδιά αλλά συνέχισαν να πυροβολούν. Τότε είδα το παιδί μου πεσμένο μπρούμυτα με το κεφάλι προς το έδαφος. Τον σήκωσε η κουνιάδα μου Χ.Κ. και είδε ότι ήταν χτυπημένος από σφαίρα στο μάτι. Φώναξα ”μου το σκοτώσατε”. Τότε μπήκαν στο ίδιο μαύρο αυτοκίνητο και έφυγαν χωρίς να σταματήσουν να πυροβολούν. Από τύχη δεν σκοτωθήκαμε και οι υπόλοιποι».

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ βρήκαν έξι κάλυκες κυνηγετικού όπλου και είκοσι κάλυκες πυροβόλου όπλου στο σημείο ενώ σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση το 8χρονο αγόρι που έχασε βίαια τη ζωή του έφερε «τυφλό τραύμα κεφαλής από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις».

Οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους μετά τις απολογίες τους ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, τις οποίες αποκαλύπτει το intronews.gr,  πήραν τον δρόμο της φυλακής ενώ ο τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους που δημοσιεύει το intronews.gr η οικογένεια του 8χρονου παιδιού είχε βεντέτα με μία άλλη οικογένεια στον καταυλισμό καθώς ο ένας εκ των κατηγορουμένων διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με την σύζυγο του κουνιάδου του ο οποίος ανήκει στην οικογένεια του 8χρονου παιδιού. Μάλιστα σύμφωνα με τον εν λόγω κατηγορούμενο λίγο καιρό πριν ο πατέρας του 8χρονου τον είχε πυροβολήσει στα πόδια.  Τότε η οικογένεια του μικρού αγοριού μετακόμισε σε άλλη περιοχή, όμως κατά τον προηγούμενο μήνα επέτρεψε στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όταν η αντίπαλη οικογένεια πληροφορήθηκε για την επιστροφή τους, μέλη της έσπευσαν οπλισμένα και γάζωσαν το σπίτι τους.

Απολογία κατηγορουμένου Γ. Π.  

Ο κατηγορούμενος Γ. Π. είναι ξάδελφος των τριών άλλων κατηγορούμενων και οδηγούσε το ασημί αυτοκίνητο το οποίο ακολουθούσε το μαύρο από το οποίο βγήκα οι ένοπλοι. Όπως λέει στην απολογία του ο ίδιος δεν ήξερε οτι «θα γίνει το κακό» και δηλώνει πως είναι πατέρας δύο παιδιών και πως λυπήθηκε πολύ για το 8χρονο αγόρι. 

«Είμαι οδηγός του ασημί αυτοκινήτου που φαίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό ότι κινείται πίσω από ένα μαύρο αυτοκίνητο το οποίο στρίβει δεξιά. Στο μαύρο αυτοκίνητο επέβαιναν ο (κατηγορούμενος) Χ.Α. Μπ. στη θέση του οδηγού και ο (κατηγορούμενος) Α.Κ.  στη θέση του συνοδηγού. Στο δικό μου αυτοκίνητο επέβαινε ο (κατηγορούμενος) Γ, Μπ.  καθοταν πίσω από εμένα, ο Γ.Μπ. είναι αδερφός με τους  Α. Κ. και Χ.Α. Μπ. Εγώ είμαι ξάδερφος τους», αναφέρει στην απολογία του και ανάμεσα σε άλλα προσθέτει:

«Πλησιάσαμε προς την συμβολή με την οδό Κάρλα αλλά σταματάω και κατεβαίνει μόνο ο Γ. Μπ. που τρέχει προς τα αδέρφια του. Τότε ακούω πυροβολισμούς και βλέπω τον Γ. Μπ. να επιστρέφει προς το αυτοκίνητο μου. Αρχίζω να κάνω οπισθοπορεία. Σταματάω και μπαίνει μέσα ο Γ. Μπ.  στην θέση που καθόταν. Συνεχίζω την οπισθοπορεία μέχρι τη συμβολή της Μαρίνου Αντύπα με την οδό Μπουμπουλίνας. Μπαίνω με την πρόσοψη στην Μπουμπουλίνας και φεύγουμε. Δεν ήξερα ότι θα γινόταν το κακό αυτό αλλιώς δεν θα πήγαινα μαζί με τον Γ. Μπ. στη γειτονιά των Κ. (σ.σ.  αναφέρεται στο επίθετο της οικογένειας του 8χρονου). Ξέρω ότι υπάρχει βεντέτα μεταξύ τους. Λυπήθηκα πολύ για το παιδάκι που χάθηκε. Είμαι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Δεν κατέβηκα από το αυτοκίνητο. Δεν πυροβόλησα ούτε είδα τον Γ. Μπ. να κρατάει όπλο».

Απολογία κατηγορουμένου Α.Κ.

«Με τους (κατηγορούμενους) Α. Χ. Μπ. και Γ. Μπ. είμαστε ετεροθαλή αδέλφια. Έχουμε την ίδια μάνα. Με τον (κατηγορούμενο) Γ. Π. είμαστε πρώτα ξαδέρφια. Είναι αλήθεια ότι με την Β.Λ. που ήταν σύζυγος του κουνιάδο μου Κ. Κ. (σ.σ.  αναφέρεται στο επίθετο της οικογένειας του 8χρονου)  διατηρώ εξωσυζυγική σχέση. Γι’ αυτό τον Αύγουστο του 2023 στο σπίτι του Π.  Κ. (σ.σ.  αναφέρεται στο επίθετο της οικογένειας του 8χρονου) με είχε πυροβολήσει στα πόδια ο Δ. Κ. (σ.σ.  αναφέρεται στο επίθετο της οικογένειας του 8χρονου)  ο πατέρας του 8χρονου που σκοτώθηκε. Μετά από αυτό οι  Κ. (σ.σ.  αναφέρεται στο επίθετο της οικογένειας του 8χρονου)   έφυγαν από το σπίτι τους χωρίς να ξέρω που πήγαν», λέει και προσθέτει ότι δεν έμαθε ότι επέστρεψαν στο σπίτι τους την ημέρα των πυροβολισμών αλλά αφού ήδη το 8χρονο παιδί είχε χάσει τη ζωή του.   

«Δεν πήγα να τους συλλυπηθώ γιατί θα σκότωναν κι εμένα. Δεν ξέρω άλλους να έχουν βεντέτα μαζί τους εκτός από το σόι μου. Έχω ένα μαύρο αυτοκίνητο που δεν είναι το μαύρο αυτοκίνητο που φαίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό. Δεν είμαι εγώ συνοδηγός στο μαύρο αυτοκίνητο ούτε ξέρω ποιος το οδηγεί. Με τον Χ. Α. Μπ. και τον Γ. Μπ. ήμασταν μαζί εκείνη την ημέρα από τις 16:30 έως τις 18:00 στο ΟΠΑΠ play στο Καματερό. Πήγα εκεί με το αυτοκίνητο. Οι Χ.Α. Μπ. και Γ. Μπ. ήρθαν με ένα μπλε Fiat Pundo. Το αμάξι αυτό δεν είναι δικό τους είναι φίλου τους. Από τις φωτογραφίες που σας προσκομίζω φαίνεται ότι  τα αδέλφια μου είναι στο σπίτι τους περί ώρα 18:34 στο Ζεφύρι την ίδια ώρα βρισκόμουν στα Κάτω Πατήσια που είχα ραντεβού με την Β.Λ. Την περίμενα μέχρι τις 18:50. Όταν ήρθε κατευθυνθήκαμε Καματερό. Κατά τις 19:20 ήμασταν στο Καματερό όπου είχαμε ραντεβού με τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού για ενοικίαση. Δεν της είπα να έρθει με ταξί στο Καματερό όπου βρισκόμουν προηγουμένως γιατί έχει μάθει να πηγαίνω να την παίρνω. Περί ώρα 20:00  πήγαμε με την Β.Λ. και είδαμε ένα σπίτι στο Ίλιον που δε μας άρεσε γιατί ήταν μικρό. Μετά την άφησα στα Πετράλωνα σε κάτι φίλες της και γύρισα στο σπίτι μου στο Ζεφύρι περί ώρα 20:30  Τότε Έμαθα για το παιδί του Δ.  Κ. (σ.σ.  αναφέρεται στο επίθετο της οικογένειας του 8χρονου) που σκοτώθηκε.  Δεν γνωρίζω γιατί ο Γ. Π.  λέει ότι ήμουν συνοδηγός στο μαύρο αυτοκίνητο με οδηγό τον Χ.Α. Μπ.»

Απολογία κατηγορουμένου Γ. Μπ.


«Με τα δύο μου αδέρφια ήμασταν μαζί εκείνη την ημέρα από τις 16:30 έως τις 18:00 στο ΟΠΑΠ play στο Καματερό. Ο (κατηγορούμενος) Α.Κ. έφυγε για να συναντήσει την Β.Λ. στην Αθήνα. Εγώ με τον Χ. Α. Μπ. μπήκαμε σε ένα μπλε Fiat Pundo που μας άφησε στο σπίτι του αδελφού μου στο Ζεφύρι όπου διαμένω με τη γυναίκα μου και τα τέσσερα παιδιά μου τον τελευταίο μήνα, αφού η μόνιμη διαμονή μας είναι στο Ηράκλειο Κρήτης. Έφυγα από εκεί γύρω στις 18:40 και πήγαμε με τον ((κατηγορούμενο) Χ. Α. Μπ. σε μία καφετέρια όπου μείναμε κανένα δεκάλεπτο. Γυρίσαμε μαζί με τον Χ. Α. Μπ.  στο σπίτι του.», υποστηρίζει  ανάμεσα σε άλλα στην απολογία του και συμπληρώνει:

«Μετά από λίγο ο Χ. Α. Μπ. έφυγε και ήρθε ο (κατηγορούμενος) Γ. Π.  με το ασημί αμάξι  που μου δείξατε στο βιντεοληπτικό υλικό και μου είπε ”ήρθαν οι  Κ. (σ.σ.  αναφέρεται στο επίθετο της οικογένειας του 8χρονου)”. Εγώ μπήκα στο αυτοκίνητο και κάθισα πίσω από τον Γ.Π. που οδηγούσε. Όταν φτάσαμε κατέβηκα από το αυτοκίνητο γιατί έβλεπα μπροστά μου πολλά άτομα από τους Μπ. (σ.σ. λέει το επίθετο του που ανήκει στην οικογένεια με την οποία η οικογένεια του 8χρονου είχε βεντέτα) και άκουγα πυροβολισμούς. Το μαύρο αυτοκίνητο που μου δείξατε στο βιντεοληπτικό υλικό δεν το είδα. Πήγα να δω εάν είναι ανάμεσα στα άτομα τα αδέλφια μου. Μπορεί και να μπερδεύτηκα γιατί ήξερα ότι ο Α. Κ. ήταν με την Β.Λ. στην Αθήνα. Δεν τους είδα. Μπήκα ξανά στο ασημί αυτοκίνητο και φύγαμε. Γυρίσαμε σπίτι, όπου φάγαμε με την οικογένεια μου και έπαιξα με τα παιδιά μου. Μετά έμαθα ότι κατηγορούν μεταξύ άλλων εμένα και τα αδέλφια μου για το φονικό. Αμέσως πήρα την οικογένειά μου και πήγαμε στο Αγρίνιο. Παραδόθηκα μόνος μου στην αστυνομία την Κυριακή 22 Οκτωβρίου».

Απολογία κατηγορουμένου  Α. Χ. Μπ.

Με τη σειρά του ο τρίτος από τα αδέλφια υποστήριξε κατα την απολογία του οτι μέχρι περίπου τις 18:50 έπινε καφέ με τον αδελφό του Γ. Μπ. ενώ ο άλλος του αδελφός που ήταν όλοι μαζί νωρίτερα είχε πάει να συναντήσει την γυναίκα που διατηρούσε σχέσεις στην Αθήνα.

«Χωρίσαμε με τον Γ. Μπ. και γύρισα στο σπίτι μου με το μαύρο αμάξι ενός φίλου μου. Δεν ξέρω εάν μετά ο Γ. Μπ. συναντήθηκε με τον Γ. Π. . Το μαύρο αυτοκίνητο του φίλου μου δεν έχει καμία σχέση με το μαύρο αυτοκίνητο που φαίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό. Δεν το οδηγώ εγώ ούτε έχω συνοδηγό τον Α.Κ. αφού αυτός είχε φύγει από νωρίς για να συναντήσει την Β. Λ. . Άλλωστε το άτομο που οδηγεί το μαύρο αυτοκίνητο φαίνεται από το χέρι του στο ανοιχτό παράθυρο ότι ήταν εύσωμο ενώ εγώ είμαι αδύνατος. Από το βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει στην δικογραφία αναγνωρίζω ότι το άτομο που βγαίνει από το ασημί αυτοκίνητο  του Γ.Π. τρέχει και μετά επιστρέφει είναι ο αδελφός μου Γ. Μπ. . Επειδή φαίνεται ο Γ. Μπ. βάλανε εμένα και τον Α.Κ. να είμαστε μαζί στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε βάρος των  Κ. (σ.σ.  αναφέρεται στο επίθετο της οικογένειας του 8χρονου). Η κακία είναι ανάμεσα στον Κώστα  Κ. (σ.σ.  αναφέρεται στο επίθετο της οικογένειας του 8χρονου) και τον αδερφό μου Α. Κ. . Οι υπόλοιποι κρατούσαμε επαφές με τους Κ. (σ.σ.  αναφέρεται στο επίθετο της οικογένειας του 8χρονου). Είμαι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Δεν θα σκότωνε ένα οκτάχρονο αγόρι»

«Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν μπορεί να αποτελεί τεκμήριο ενοχής»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γ.Π. , Γιώργος Ζαχαρόπουλος σε δήλωσή του στο intronews.gr αναφέρει: «Επρόκειτο για ένα πολύ θλιβερό περιστατικό και θα ήθελα να εκφράσω τα βαθια μου συλλυπητήρια στη μητέρα του αδικοχαμένου οκτάχρονου. Η συγκεκριμένη υπόθεση θα έχει πολλές ανατροπές και οφείλω να ομολογήσω ότι η χειρίζουσα την συγκεκριμένη υπόθεση κ. Ανακρίτρια έχει κάνει εξαιρετική δουλειά προκειμένου να ανευρεθή η αλήθεια και να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Ο εντολέας μου δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη στο συγκεκριμένο περιστατικό και σε καμία περίπτωση η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν μπορεί να αποτελεί “τεκμήριο ενοχής” του».