Eλεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ειδικός φρουρός, ο οποίος στον Κολωνό πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν 38χρονο που κατηγορείται για ληστεία τράπεζας στην ευρύτερη περιοχή και πιο συγκεκριμένα στην οδό Αχιλλέως 19.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, μετέβη σήμερα στο γραφείο του ανακριτή, όπου έδωσε εξηγήσεις για τα όσα έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Τρίτης (01/08) και στη συνέχεια, όπως ειπώθηκε, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

φρουρός

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός αναγκάστηκε να πυροβολήσει τον δράστη αμυνόμενος καθώς απειλήθηκε με μαχαίρι.

Ο άνδρας δέχτηκε δύο σφαίρες και χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο. Πρόκειται για 38χρονο με καταγωγή από την Αλβανία ο οποίος έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν μετά από ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Αχιλλέως 19 στον Κολωνό. Την ώρα της ληστείας ένας υπάλληλος ενεργοποίησε το κουμπί του συναγερμού και ο δράστης βγήκε από το υποκατάστημα έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό. Τον καταδίωξε αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας μαζί με τον διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας και ενημέρωσαν την αστυνομία.

Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Παλλαμηδίου, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο δράστης επιχείρησε να τραυματίσει αστυνομικούς με μαχαίρι, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να πυροβολίσει τον δράστη.