Η Τζίτζι Χαντίντ προκάλεσε αντιδράσεις στα social media για ακόμη μια φορά, αφού υποστήριξε πως το Ισραήλ ήταν «η μόνη χώρα στον κόσμο που κρατά παιδιά ως αιχμαλώτους πολέμου».

Το μοντέλο, με καταγωγή από την Παλαιστίνη, κατηγόρησε, σε ανάρτηση της στο Instagram, το Ισραήλ για μια σειρά εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων. Στην ανάρτηση, που στη συνέχεια διαγράφηκε, ανέφερε πως είναι  υπεύθυνο για «απαγωγές, βιασμούς, ταπεινώσεις, βασανιστήρια και δολοφονίες Παλαιστινίων, εδώ και πολλά χρόνια, πριν από τις 7 Οκτωβρίου 2023».

Την ανάρτηση συνόδευε φωτογραφία του Παλαιστίνιου Ahmed Mansara, ο οποίος αναφέρει ότι «απήχθη» από τις ισραηλινές αρχές σε ηλικία 12 ετών και «είχε υπομείνει την απομόνωση παρά τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του».

Στο μεταξύ η χρονική στιγμή της ανάρτησης δεν ήταν τυχαία, αφού έγινε την περασμένη Παρασκευή, την ημέρα δηλαδή της απελευθέρωσης 13 Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έκραξαν την Τζίτζι Χαντίντ, κατηγορώντας την πως διαδίδει ψευδείς ειδήσεις, ενώ άλλοι τη συγκρίνουν με τον Κάνιε Γουέστ, αναφέροντας πως οι δηλώσεις της είναι αντισημιτικές και οφείλονται στο μίσος που τρέφει για τους Εβραίους.