Τα ριάλιτι φέτος κατέκλυσαν την ελληνική τηλεόραση και μας κράτησαν συντροφιά στις πιο δύσκολες μας στιγμές. Μέσα από αυτά είδαμε να γεννιούνται νέοι έρωτες ή να αναζωπυρώνονται οι παλιοί, κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν θα βρούμε τελικά τον έρωτα μέσα σε ένα ριάλιτι show (και δεν αναφερόμαστε στο Bachelor). Η συνταγή είναι γνωστή, καθώς πλέον όλοι έχουμε καταλάβει ότι οι σχέσεις και οι δήθεν έρωτες πουλάνε. Δεν είναι τυχαίο που σε κάθε ένα από αυτά υπήρχε τουλάχιστον ένα ζευγάρι, με τα μέλια να διαπερνάνε την οθόνη της τηλεόρασης μας.

Ας πάρουμε από την αρχή την τηλεοπτική σεζόν 2020-2021…Πρώτο ριάλιτι που είδαμε ήταν αυτό των μοντέλων, το GNTM, που για πρώτη φορά μπήκαν και άνδρες μέσα στο παιχνίδι. Αυτό έδωσε έξτρα ενδιαφέρον στο τηλεοπτικό κοινό, που ανέμενε με αγωνία να δουν «ποιος θα πάει με ποια». Η τροφή δεν άργησε να έρθει, αφού δύο ήταν τα φημολογούμενα ζευγάρια. Το πρώτο ήταν ο Αιμιλιάνο με την Μαριαγάπη και το δεύτερο η Ρασέλ με τον Έντουαρτ, που θυμόμαστε όλες ότι είχε κοιμηθεί στο κρεβάτι της. Υπήρχε και μια τρίτη φήμη που την ήθελε ζευγάρι με τον Δημοσθένη, τον λεγόμενο «γύπα», ο οποίος είχε σχέση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού – όπως και η Μαριαγάπη-.

Τελικά το lovestory που επικράτησε ήταν του Αιμιλιάνο και της Μαριαγάπης, που προσέφεραν πολλές cringe στιγμές στο κοινό. Οι δυο τους πάντως φαίνεται πως τα βρήκαν και δεν ήταν απλά ένας σκηνοθετημένος έρωτας, μιας και είναι ακόμα μαζί, όπως βλέπουμε στα social media τους. Μάλιστα, πρόσφατα επιβεβαιώθηκε η φημολογία που θέλει τον μεγάλο νικητή, Ηρακλή, να διατηρεί σχέση με την Μαρινέλα, την οποία επίσης γνωρίσαμε μέσα από το παιχνίδι.

Δεύτερο ριάλιτι που προβλήθηκε ήταν το Big Brother και ενώ όλοι αναμέναμε ότι θα γίνει χαμός, τελικά μας απογοήτευσε. Το main ζευγάρι – εντός παιχνιδιού – ήταν η Δανέζη και ο Κεχαγιάς, και η σχέση του πέρασε από χίλια κύματα. Αν και δεν παραδέχτηκαν ποτέ ότι συνέβη κάτι μεταξύ τους, η κάμερα τους είχε καταγράψει σε επίμαχες στιγμές. Παρόλα αυτά αρνούνται τις φήμες που τους ήθελαν ζευγάρι.

Περνάμε στο 2021, και έρχεται το MasterChef 5, που αν και είναι ένα αμιγώς μαγειρικό ριάλιτι, δεν λείπουν ούτε από εκεί τα τσιλιμπουρδίσματα. Ένα από τα νέα ζευγάρια που δημιουργήθηκαν ήταν η Ανούς και ο Διονύσης, οι οποίοι έδωσαν μάχη για να παραμείνουν μέχρι το τέλος μαζί. Το μέλλον θα δείξει αν τελικά οι δυο τους θα συνεχίσουν να είναι μαζί. Πάντως το περσινό ζευγάρι του διαγωνισμού, ο Μπέλλος και η Μαρία κρατάει ακόμα.

Και για τέλος αφήσαμε το πιο αμφιλεγόμενο ζευγάρι της ελληνικής τηλεόρασης, που δεν είναι άλλο από τον Σάκη και την Μαριαλένα στο Survivor 4. Οι δυο τους το πήγαιναν για γάμο, όπως έχει γίνει γνωστό, ωστόσο αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, μέχρι που βρέθηκαν κατά τύχη στην παραλία του Άγιου Δομίνικου. Έχουν έρθει πολύ κοντά, από όσο έχουμε δει, και μας αφήνουν να αναρωτιόμαστε αν τελικά είναι όντως ζευγάρι. Το lovestory τους θυμίζει βραζιλιάνικη σαπουνόπερα, ενώ ακόμα και οι ίδιοι οι συμπαίκτες τους, υποστηρίζουν ότι όλο αυτό βασίζεται σε ένα πολύ καλό σενάριο. Οι ίδιοι πάντως δηλώνουν κολλητοί, με την Μαριαλένα να τονίζει ότι βρίσκεται σε σχέση με τον Λιβάνη, παρότι ο ίδιος αδιαφορεί για την ύπαρξη της. Τελικά δεν είναι η νέα version του Βασάλου – Βαλαβάνης;