Σε κρίσιμη κατάσταση στον Ευαγγελισμό βρίσκεται από χθες ο Βασίλης Λεβέντης, με την υγεία του να επιδεινώνεται ραγδαία και να μεταφέρεται άμεσα σε ΜΕΘ. Ο πολιτικός είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό στις 17 Σεπτεμβρίου και μέχρι το Σάββατο φαινόταν πως περνούσε μια ήπια μορφή της νόσου. Τότε ήταν που η νόσος άρχισε να εξελίσσεται σε βαριάς μορφής και ο Λεβέντης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Αρχικά, οι γιατροί τον έβαλαν σε μηχανική υποστήριξη, όμως μέσα σε 2 ώρες το αναπνευστικό του χειροτέρεψε σε τέτοιο βαθμό, ώστε τον μετέφεραν σε ΜΕΘ. Από το μεσημέρι της Κυριακής έγινε γνωστό πως είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού αναφέρει:

«Το Σάββατο 25/9/2021 διεκομίσθη με συμπτώματα COVID-19 στο ΓΝΑ Ευαγγελισμός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου όπου και διασωληνώθηκε. Χορηγείται η δέουσα φαρμακευτική αγωγή και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη».

Λίγο αργότερα, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος, δήλωσε στο MEGA ότι  «Ο Βασίλης Λεβέντης δίνει μια μεγάλη, κρίσιμη μάχη. Ελπίζουμε να τα καταφέρει. Τα πράγματα όμως είναι αρκετά δύσκολα. Οι επόμενες 2-3 μέρες είναι δύσκολες. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει γιατί είναι μαχητής. Δίνεται μάχη να σταθεροποιηθεί η πορεία του».

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Βασίλης Λεβέντης δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ είχε και υποκείμενο νόσημα, πάσχει δηλαδή από σακχαρώδη διαβήτη. Παράλληλα, ήταν καπνιστής και δεν είχαν περάσει 5 μήνες που το σταμάτησε. Επομένως, τα πνευμόνια του ήταν επιβαρημένα. Για μια εβδομάδα μετά τη νόσηση ήταν σε καραντίνα, αλλά μετά η υγεία του χειροτέρεψε.

Ετοιμαζόταν να κάνει το εμβόλιο πριν νοσήσει ο Βασίλης Λεβέντης

Ο λόγος που ο 70χρονος Βασίλης Λεβέντης δεν είχε κάνει το εμβόλιο, δεν ήταν άλλος από το ότι ήθελε πρώτα να διασφαλίσει ότι η κατάσταση της υγείας του θα του το επιτρέψει.

Ο στενός συνεργάτης του, Δημοσθένης Δανέλλας τόνισε μιλώντας στο OPEN ότι «ο κ. Λεβέντης δεν είχε κάνει το εμβόλιο. Ήταν θέμα χρόνου. Είχε ολοκληρώσει ένα πλήρες ιατρικό τσεκ από στις αρχές Αυγούστου και ήταν θέμα χρόνου για να διαλέξει ο ίδιος ποιο εμβόλιο θα κάνει. Από τον Δεκέμβριο του 2020 ο κ. Λεβέντης καλούσε τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο και τον προέτρεπε προς αυτή την κατεύθυνση.

Τελευταία ενημέρωση είναι ότι η κατάστασή του είναι σταθερή πλην κρίσιμη. Οι πρώτες 48 ώρες μετά τη διασωλήνωση είναι πάντα κρίσιμες για οποιονδήποτε ασθενή. Μετά τις 48 ώρες μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα την κατάσταση οι γιατροί. Στα δύο τηλέφωνα του προέδρου, στα γραφεία του κόμματος και τα social media υπάρχουν χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης. Έχω δεχτεί μηνύματα και από πολιτικούς αντιπάλους του ότι είναι μαχητής της ζωής».