Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε σήμερα το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς ότι «διεξάγει τον πόλεμο από τα νοσοκομεία» της Λωρίδας της Γάζας και ότι χρησιμοποιεί τον πληθυσμό της Γάζας ως «ανθρώπινη ασπίδα».

«Υπάρχουν καύσιμα μέσα στα νοσοκομεία και η Χαμάς τα χρησιμοποιεί για την τρομοκρατική υποδομή της», κατηγόρησε ακόμη ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Οι τρομοκράτες μετακινούνται ελεύθερα» μέσα στα νοσοκομεία του παλαιστινιακού εδάφους, πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας την κατηγορία του Ισραήλ σύμφωνα με την οποία η Χαμάς χρησιμοποιεί τον πληθυσμό της Γάζας ως «ανθρώπινη ασπίδα».

«Οι τρομοκράτες κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στο νοσοκομείο αλ-Σίφα» της πόλης της Γάζας, το μεγαλύτερο του παλαιστινιακού εδάφους, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το ισλαμιστικό κίνημα χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία «ως κέντρα διοίκησης και ως κρησφύγετα» με προσβάσεις στο δίκτυο των υπόγειων σηράγγων που διαθέτει.

Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που άρχισαν μετά τις επιθέσεις στο έδαφός του, έχουν σκοτώσει 7.326 ανθρώπους εκ των οποίων 3.000 παιδιά, σύμφωνα με τον απολογισμό των θυμάτων που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της οργάνωσης.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν καθημερινά για την καταστροφική κατάσταση που επικρατεί στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα και στους 2,4 εκατομμύρια κατοίκους του. Η Λωρίδα της Γάζας τελεί υπό πλήρη αποκλεισμό από τις 9 Οκτωβρίου.

Μόλις λίγες αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια μπόρεσαν να προωθηθούν στο παλαιστινιακό έδαφος κάτι που αντιπροσωπεύει μικρή βοήθεια, σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση που έχει την εξουσία στη Γάζα διέψευσε σήμερα ότι χρησιμοποιεί νοσοκομεία στη Γάζα στον πόλεμο που διεξάγει με το Ισραήλ, όπως την κατηγόρησε ο ισραηλινός στρατός.

«Οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου του στρατού του εχθρού στερούνται οποιασδήποτε βάσης», δήλωσε σε ανακοίνωση ένα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, ο Εζάτ αλ-Ρίσεκ, διαψεύδοντας ότι «ηγέτες της Χαμάς βρίσκονται στο υπόγειο του νοσοκομείου αλ-Σίφα» του μεγαλύτερου της Λωρίδας της Γάζας.

Πρεσβεία Ισραήλ στη χώρα μας: Η Χαμάς υπεύθυνη για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα δημοσίευσε οπτικό και ηχητικό υλικό που, όπως γράφει, αποδεικνύει ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ανθρωπιστικούς πόρους για τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες.

«Το νοσοκομείο Σίφα, ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα της Γάζας, χρησιμοποιείται ως βάση τρομοκρατικών επιχειρήσεων από τους τρομοκράτες της Χαμάς. Τηλεφώνημα μεταξύ δύο κατοίκων της Γάζας, επιβεβαιώνει ότι τα κεντρικά γραφεία της Χαμάς βρίσκονται στο νοσοκομείο Σίφα» γράφει η πρεσβεία.

«Αυτό είναι ένα ενδεικτικό βίντεο που επισημαίνει τις διαφορετικές τοποθεσίες μέσα και κάτω από το νοσοκομείο που χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες της Χαμάς για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων.

Μπορείτε επίσης να δείτε τις γεννήτριες του νοσοκομείου που έχουν καταληφθεί από τρομοκράτες της Χαμάς», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η πρεσβεία καταλήγει: «Η Χαμάς έχει επίσης κλέψει καύσιμα από το νοσοκομείο που χρησιμοποιεί για να τροφοδοτήσει τις σήραγγες τρομοκρατών υπόγεια. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο ενεργειακό στέλεχος της Γάζας, η Χαμάς διαθέτει επί του παρόντος τουλάχιστον ένα εκατομμύριο λίτρα βενζίνης, την οποία έχει κλέψει από πολιτικά έργα.

Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα κλέβοντας κρίσιμους πόρους από αμάχους και χρησιμοποιώντας τους για να δολοφονήσει αθώους Ισραηλινούς».