Διάφορες φήμες κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο είναι πολύ χειρότερα απ΄ότι νομίζουμε. Πηγές του Μπάκιγχαμ, μάλιστα, κάνουν λόγο για πλήρη μεσάνυχτα να έχει η Βρετανία, ενώ η ανακοίνωση του Παλατιού δεν συνάδει με την πραγματικότητα για την κατάσταση της, αναφέρουν δύο άτομα των βρετανικών Ανακτόρων.

«Η 95χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ εκπληρώνει τέλεια τον ρόλο της σιδερένιας μονάρχη εδώ και δεκαετίες. Ως η μακροβιότερη επικεφαλής της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, κάθε κρίση, όσο σοβαρή κι αν είναι, φαίνεται να την ξεπερνάει. Ακόμη και μετά τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, πρίγκιπα Φιλίππου, χρειάστηκαν μόνο λίγες μέρες για να επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα», υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Τώρα όμως, υπάρχει έντονη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της. Αυτό οφείλεται στην πρόσφατη νοσηλεία της και την ακύρωση πολλών προγραμματισμένων ταξιδιών της. Η ίδια εργάζεται από το κάστρο του Ουίνσδορ, ύστερα από σύσταση των γιατρών. Πάντως, την συμμετοχή της στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα στη Γλασκώβη, την ακύρωσε.

Έκτοτε, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση όχι μόνο στους υποστηρικτές του στέμματος αλλά και στο Παλάτι. «Υπάρχει εντονότατη ανησυχία στους βασιλικούς κύκλους», υποστήριξε πηγή στο αμερικανικό περιοδικό Us Weekly και προσθέσε: «Όσο άφθαρτη κι αν φαίνεται, η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι άνθρωπος και δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει για πάντα. Στην πραγματικότητα, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ’ ότι έχει γνωστό», ισχυρίζεται δεύτερη πηγή.

Παράλληλα, η απώλεια του συζύγου της προβληματίζει την μονάρχη. Η οικογένεια και οι φίλοι παρατήρησαν ότι η κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ «έχει επιδεινωθεί μετά τον θάνατο του Φίλιππου», είπε μία από τις πηγές στη γερμανική εφημερίδα. Λέγεται ότι, τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν αρκετές συναντήσεις με όλο το προσωπικό της Αυτού Μεγαλειότητας, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών γραμματέων και των αρχηγών του πρωτοκόλλου.

«Μια νέα εποχή ανατέλλει στον Οίκο των Ουίνδσορ, η εποχή της Βασίλισσας φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της. Η μετάβαση είναι ρευστή, κάτι που είναι καλό για τη μοναρχία. Ακόμα κι αν η Βασίλισσα ζήσει για πολλά χρόνια, πρέπει να προετοιμαστεί ήδη για την διαδοχή της στο θρόνο», καταλήγει η πηγή στην εφημερίδα Bild.