Ο Elon Musk παρά τα εκατομμύρια που βγάζει, δεν επιθυμεί να πληρώσει φόρους, γι’αυτό και για να τους περιορίσει, αποφάσισε να πουλήσει ένα μεγάλο μέρος των μετοχών του. Ο CEO της Tesla απέκτησε 2,1 εκατομμύρια μετοχές συνολικής αξίας 2,2 δισ. δολαρίων της Πέμπτη και πούλησε μετοχές αξίας 973 εκατ. δολαρίων για την αποπληρωμή των φόρων, όπως αναφέρει το Reuters.

Αντίστοιχη κίνηση έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα, όπου πούλησε 8,2 εκατομμύρια μετοχές της Tesla κάνοντας πράξη το  το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης στο Twitter, με την οποία ρωτούσε αν πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών που έχει στην κατοχή του, με το 57,9% των χρηστών να απαντάει θετικά.

Οι υψηλοί φόροι μεταξύ 11 και 16 εκατ. δολαρίων, που καλείται να πληρώσει ο Elon Musk, προέκυψαν μετά την εξάσκηση του δικαιώματος απόκτησης επιπλέον μετοχών της εταιρείας, στο πλαίσιο της αποζημίωσης του. Αν δεν το εξασκούσε θα τις έχανε.  Σημειώνεται πως ο Mask έλαβε δικαίωμα αγοράς 22,9 εκατ. μετοχών ως μέρος του πακέτου αποζημίωσης του το 2012.

Πέφτει η μετοχή της Tesla

Το τελευταίο διάστημα, ότα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω του, αλλά και στη μετοχή της Tesla, που υποχωρεί συνεχώς το τελευταίο διάστημα. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας βυθίστηκε έως και 5,3%, υποχωρώντας έτσι 20% χαμηλότερα σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 1.229,91 δολαρίων, στα οποία είχε σκαρφαλώσει στις 4 Νοεμβρίου.

Οι απώλειες στη συνέχεια περιορίστηκαν και η μετοχή έκλεισε με πτώση 1,9% στα 1.013,39 δολάρια. Απέχει έτσι σχεδόν 18% από τα επίπεδα – ρεκόρ. Σημειώνεται ότι μία μετοχή θεωρείτα πως εισήλθε σε bear market (φάση πτωτικής αγοράς) αν στο κλείσιμό της είναι 20% χαμηλότερα από το πρόσφατο υψηλό της.