Ο Boris Johnson «πιάστηκε» να παραβιάζει τα περιοριστικά μέτρα για τον Covid, καθώς διοργάνωσε ένα χριστουγεννιάτικο κουίζ στην Ντάουνινγκ Στριτ πέρυσι.

Μια φωτογραφία διέρρευσε από μια πηγή που ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός πήρε μέρος στην εκδήλωση μέσω του Zoom, με δεκάδες μέλη του προσωπικού να συμμετέχουν από κυβερνητικά γραφεία.

Το γεγονός λέγεται ότι έλαβε χώρα στις 15 Δεκεμβρίου, όταν το Λονδίνο βρισκόταν σε περιορισμούς Tier 2, οι οποίοι απαγόρευαν τον συνωστισμό και τις επισκέψεις μεταξύ των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με την Mirror , η οποία δημοσίευσε την ιστορία, στο κουίζ συμμετείχαν τέσσερις ομάδες, καθεμία από τις οποίες αποτελούνταν από έξι παίκτες, με βοηθούς και προσωπικό να πίνουν κρασί κατά τη διάρκεια της βραδινής εκδήλωσης. Και σύμφωνα με τα μέτρα της κυβέρνησης για εκείνη την εποχή, αυτό σίγουρα θα είχε παραβιάσει τους κανόνες.

Το μέτρο ανέφερε: «Δεν πρέπει να έχετε ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα ή πάρτι εργασίας, καθώς αυτό είναι μια πρωτίστως κοινωνική δραστηριότητα». Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του Παραρτήματος 2 των κανονισμών «όλων των βαθμίδων», ανέφερε ότι κανείς δεν μπορούσε να συμμετάσχει σε συγκέντρωση δύο ή περισσότερων ατόμων σε εσωτερικούς χώρους.

Μιλώντας για το κουίζ, ένας άνδρας είπε: «Ήταν απλώς μέρος της κουλτούρας. Ο πρωθυπουργός έκανε τα στραβά μάτια. Έδειχνε απόλυτα άνετος με τις συγκεντρώσεις».

Ένας εκπρόσωπος είπε ότι δεν παραβιαζόταν κανένας κανόνας: «Αυτό ήταν ένα εικονικό κουίζ. Το προσωπικό έπρεπε συχνά να είναι στο γραφείο για να εργαστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έτσι όσοι ήταν στη δουλειά μπορούσαν να έχουν παρευρεθεί.

Ο Πρωθυπουργός συμμετείχε για λίγο εικονικά σε ένα κουίζ για να ευχαριστήσει το προσωπικό για τη σκληρή δουλειά καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους».

Το πάρτι με κορυφαία στελέχη του Johnson

Αυτοί είναι οι ισχυρισμοί που ακούστηκαν την περασμένη εβδομάδα, με αναφορές να υποστηρίζουν ότι πολλά πάρτι και συγκεντρώσεις έλαβαν χώρα σε κυβερνητικές υπηρεσίες στο Number 10 τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 50 άτομα παρευρέθηκαν σε ένα πάρτι στις 18 Δεκεμβρίου 2020, όπου λέγεται ότι δόθηκαν βραβεία, ενώ οι πολίτες κλήθηκαν να ακυρώσουν τα χριστουγεννιάτικα πλάνα τους.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά αρνήθηκαν ότι συνέβη κάτι τέτοιο, διέρρευσε ένα βίντεο που δείχνει μια ομάδα κορυφαίων βοηθών του Johnson να αστειεύονται για αυτό το «πάρτι». Μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη, η εκπρόσωπος Τύπου, Allegra Stratton, που πρωταγωνιστούσε στο βίντεο, παραιτήθηκε από τη θέση της.