Μια νέα αποκάλυψη του σκανδάλου Partygate έγινε την Κυριακή, η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Boris Johnson να υποκίνησε ένα από τα πάρτι, στα οποία αρνήθηκε ότι συμμετείχε. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στο κοινοβούλιο, και θα εξεταστεί αν είπε ψέματα όταν ανέφερε στους βουλευτές επανειλημμένα ότι τα πάρτι δεν έγιναν στο Νο 10 και ότι τα μέτρα για την πανδημία τηρήθηκαν.

Ο Johnson σκοπεύει να επανορθώσει όταν επιστρέψουν στο κοινοβούλιο από τις διακοπές του Πάσχα. Θα είναι η πρώτη του εμφάνιση στην αίθουσα αφότου δέχτηκε πρόστιμο για παραβίαση του lockdown σε μια συγκέντρωση τον Ιούνιο του 2020 για τον εορτασμό των γενεθλίων του και αναμένεται να ζητήσει ξανά συγγνώμη για αυτό που ισχυρίζεται ότι ήταν ακούσια παραβίαση των κανόνων.

Ωστόσο, συνεχίζει να επιμένει ότι ποτέ δεν παραπλάνησε σκόπιμα τους βουλευτές στα πολλά σχόλιά του για το Partygate στο Κοινοβούλιο. Ο υπουργικός κώδικας λέει ότι η σκόπιμη παραπλάνηση των βουλευτών, είναι αιτία παραίτησης.

Η αναπληρώτρια αρχηγός των Εργατικών, Angela Rayner, μίλησε αφού οι Sunday Times ανέφεραν ότι μια συγκέντρωση που έλαβε χώρα στην Downing Street την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 έγινε πάρτι, αφού εμφανίστηκε ο Johnson και άρχισε να βάζει ποτά.

«Ενώ το βρετανικό κοινό έκανε τεράστιες θυσίες, ο πρωθυπουργός της χώρας παραβίαζε το νόμο. Αν αυτοί οι ισχυρισμοί αληθεύουν, αυτό θα σήμαινε ότι όχι μόνο ο πρωθυπουργός παρευρέθηκε σε πάρτι, αλλά ότι διοργάνωσε ένα από αυτά. Έχει παραπλανήσει σκόπιμα τον βρετανικό λαό…Οι βουλευτές των Tories είναι πολύ απασχολημένοι στο να υπερασπίζονται τις ανυπεράσπιστες ενέργειες του Johnson».

Είπε τελικά ψέματα ο Boris Johnson;

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ήρθε αντιμέτωπος με ακόμα τρία πρόστιμα για το Partygate, ένα εκ των οποίων σχετίζεται με μια εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε για την αποχώρηση του  Lee Cain, του διευθυντή επικοινωνίας του, τον Νοέμβριο του 2020. Η συνάντηση αυτή μετατράπηκε σε πάρτι όταν εμφανίστηκε ο Johnson, επιβεβαιώνει μια πηγή στην Guardian.

Η αστυνομία ερευνά κι άλλη συγκέντρωση την ίδια μέρα στο διαμέρισμα του πρωθυπουργού, όπου η σύζυγός του, Carrie Johnson, φέρεται να έκανε ένα πάρτι για τον Cain και του συνεργάτη του, Dominic Cummings, ο οποίος ήταν επικεφαλής σύμβουλος του πρωθυπουργού. Ο Johnson έχει αρνηθεί την συμμετοχή του σε αυτά τα πάρτι, όταν ρωτήθηκε Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Η βουλευτής των Εργατικών, Catherine West, τον ρώτησε αν έκανε πάρτι στην Downing Street στις 13 Νοεμβρίου. Εκείνος απάντησε: «Όχι, αλλά είμαι σίγουρος ότι ό,τι κι αν συνέβη, ακολουθήθηκαν και τηρήθηκαν τα μέτρα».

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Σανγκάη: Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι θάνατοι μετά το σκληρό lockdown – «Μήπως έχει γίνει κάτι που δεν μας το λένε;»

Marine Le Pen: Κατηγορείται για υπεξαίρεση 600.000 ευρώ ευρωπαϊκού δημόσιου χρήματος

«Πόρτα» τρώει ο Boris Johnson από τον Putin – Απαγόρευση εισόδου του στην Ρωσία