«Δεν με θες μία; Δεν σε θέλω δύο» η λογική του Putin, αφού απαγορεύει στον Boris Johnson και σε άλλους υψηλόβαθμους βρετανούς αξιωματούχους την είσοδο στην χώρα. 

Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στις βρετανικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας λόγω της στρατιωτικής επιχείρησής της στην Ουκρανία.

«Το μέτρο αυτό ελήφθη ως απάντηση στην αχαλίνωτη επικοινωνιακή και πολιτική εκστρατεία με σκοπό να απομονωθεί διεθνώς η Ρωσία και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να παρεμποδιστεί η χώρα μας και να στραγγαλιστεί η [εθνική] οικονομία», ανέφερε σε ανακοίνωση το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η βρετανική κυβέρνηση επιδιώκει σκόπιμα να επιδεινώσει την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, παρέχοντας φονικά όπλα στο καθεστώς του Κιέβου και συντονίζοντας παρόμοιες προσπάθειες στο όνομα του ΝΑΤΟ», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Εκτός από τον Πρωθυπουργό Boris Johnson στον μαύρο κατάλογο της Μόσχας περιλαμβάνονται επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Dominic Raab, η Υπουργός Εξωτερικών Liz Truss, ο Υπουργός Άμυνας Ben Wallas, η πρώην πρωθυπουργός Teresa May και η Πρωθυπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon.

Τα αντίποινα, όμως, δεν τελειώνουν εδώ. Στην ανακοίνωση του Υπουργείου προστίθεται και ότι ο κατάλογος, θα διευρυνθεί σύντομα.

Τελικά η passive-aggressive συμπεριφορά χρησιμοποιείται και στην πολιτική.  

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty Images

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Simone Biles: «Το να αποσυρθώ από τους Ολυμπιακούς ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνει»

Edi Rama: Οι Αρχές τον κατέβασαν από πτήση της Lufthansa επειδή δεν φορούσε μάσκα

Συνεχίζεται με μανία η Ρώσικη εισβολή – Εκρήξεις σε Κίεβο, Λβιβ και Χάρκοβο