Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια άσκησε πριν από λίγο ο εισαγγελέας Άρτας στον 37χρονο πατέρα του μωρού που έχασε τη ζωή του κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Ο πατέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος και σε καταστολή στο Νοσοκομείο της Άρτας, ενώ σε καταστολή βρίσκεται και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους.

Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Από την πρώτη στιγμή στο Νοσοκομείο της Άρτας βρίσκονται οι συγγενείς και οι συνάδελφοι του ζευγαριού, προσπαθώντας να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους γονείς, με τους οποίους όμως δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσουν λόγω της κατάστασής τους.

Ο πατέρας απειλήθηκε με λιντσάρισμα

Συγγενείς της μητέρας έχουν μεταβεί στο Νοσοκομείο της Άρτας, όπου είναι κρατούμενος από την Αστυνομία ο πατέρας και τον απειλούν ότι θα τον σκοτώσουν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του artinos.gr, ο πατέρας του μωρού είναι περίπου 35 χρονών. Τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του βρίσκονται στο νοσοκομείο της Άρτας. Και οι δυο γονείς έχουν καταρρεύσει και δεν είναι σε θέση να δώσουν κατάθεση ενώ ο πατέρας έχει λιποθυμήσει και βρίσκεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ένα κορίτσι μόλις 5,5 μηνών έχασε τη ζωή του, όταν ο πατέρας του το ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο πατέρας φέρεται ν’ ανέλαβε σήμερα το πρωί να μεταφέρει το παιδί του στον βρεφονηπιακό σταθμό και έπειτα να πάει στη δουλειά του. Για κάποιο λόγο, ενδεχομένως από αμέλεια, κατευθύνθηκε απευθείας στη δουλειά του, ξεχνώντας να παραδώσει το κοριτσάκι του στα χέρια των νηπιαγωγών.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας φαίνεται πως θυμήθηκε πως κάτι δεν είχε κάνει. Σύμφωνα με πληροφορίες έντρομος κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητό του, όπου είδε το 5,5 μηνών βρέφος χωρίς τις αισθήσεις του. Αναφορές τονίζουν πως το παιδί είχε αφρούς στο στόμα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας είτε έχασε τις αισθήσεις του μπροστά στο θέαμα, είτε έντρομος κατευθύνθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του παιδιού το οποίο διεκομίσθη στον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Οι πληροφορίες του intronews.gr αναφέρουν πως οι Αρχές δεν έχουν ακόμη πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς έχει συμβεί καθώς τόσο ο πατέρας έχει χάσει τις αισθήσεις του, όπως το ίδιος φέρεται να συμβαίνει και στη μητέρα του παιδιού, η οποία ειδοποιήθηκε για το περιστατικό.