Την ώρα που οι αποκαλυπτικές συνομιλίες ανάμεσα σε εργαζόμενους στο Blue Horizon για το πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση με τον νεκρό Αντώνη Καρυώτη διαδέχονται η μία την άλλη και προκαλούν αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη, η ανακρίτρια που μελετά την υπόθεση φέρεται να έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε μία συγκεκριμένη αναζητώντας το δεύτερο πρόσωπο που συμμετέχει σε αυτή.

Χθες είδε το φως της δημοσιότητας η «προτροπή» του πλοιάρχου προς τα μέλη του πληρώματος ώστε να πουν συγκεκριμένα πράγματα «για να μη σας απολύσουν». Υπάρχει, όμως, καταγεγραμμένη ακόμα μία συνομιλία του καπετάνιου, ο οποίος μαζί με τον ύπαρχο παραμένουν προφυλακισμένοι, με άγνωστο άνδρα, πιθανότατα ανώτερό του, που εξετάζεται από τις αρχές.

Πέντε λεπτά πριν το καράβι αφιχθεί ξανά στον Πειραιά, ο πλοίαρχος ζητά από κάποιον να «τακτοποιήσει» το ζήτημα. Σύμφωνα με τη συνομιλία που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα ακούγεται να του λέει «έχουμε κάνει ανακοίνωση ότι κατόπιν εντολής του λιμεναρχείου Πειραιώς, το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι.

Σε πέντε λεπτά φτάνουμε. Είχε εισιτήριο μου λέει και βγήκε έξω κάτι να πάρει, έτσι μου είπε τώρα ο λογιστής. Δεν ξέρω τι… δεν έχω στοιχεία, δεν μπορώ να ξέρω τι είδα… εγώ αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί…να το δούμε», λέει, ενώ μία μέρα πριν ο ύπαρχος είπε ότι νόμιζε πως το θύμα ήταν «μαύρος, Πακιστανός, που δεν είχε εισιτήρια».

Θεωρείται θέμα ωρών να ταυτοποιηθεί ο συνομιλητής, ωστόσο αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα από τα όσα λέει ο πλοίαρχος είναι ότι και γνώριζε ακριβώς τι έχει συμβεί καθώς και ότι το θύμα είχε κανονικά εισιτήριο.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι έπρεπε να τακτοποιηθεί, πώς και ποιος θα το «τακτοποιούσε».