Γίνεται μεγάλη κουβέντα για το γεγονός πως οι λιμενικές Αρχές δεν βρίσκονταν στο σημείο, την ώρα του απόπλου του «Blue Horizon».

Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως ένας από τους λιμενικούς που βρίσκονταν στο σημείο και επέβλεπε την κατάσταση, αναγκάστηκε να φύγει πρόωρα από την αποβάθρα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, λίγα λεπτά πριν το μοιραίο περιστατικό στο «Blue Horizon», αναφέρθηκε μία συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στα εκδοτήρια των εισιτηρίων.

Ο λιμενικός κλήθηκε στο σημείο για να συνδράμει και κάπως έτσι δικαιολογείται η απουσία του από την αποβάθρα, την ώρα που ο άτυχος Αντώνης έπεφτε στο νερό. Σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των εκατό μέτρων βρισκόταν ένας ακόμη λιμενικός, ο οποίος επέβλεπε την κυκλοφορία και τη φόρτωση του διπλανού πλοίου, του «Έλυρος». Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο εν λόγω λιμενικός δεν είχε ορατότητα προς την μπουκαπόρτα του «Blue Horizon».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ασχολήθηκε με την ανεύρεση και την περισυλλογή της σορού με την συνδρομή μίας μικρής λέμβου του ΟΛΠ στην οποία επέβαινε έτερο στέλεχος του Λιμενικού.

Το «μαύρο κουτί» του «Blue Horizon»

«Φως» για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά, πρόκειται να ρίξει το «μαύρο κουτί» του «Blue Horizon».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, οι Αρχές έχουν ήδη στην κατοχή τους το «μαύρο κουτί» του πλοίου, αντίστοιχο με αυτά που έχουν τα αεροσκάφη, τα οποία καταγράφουν πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες: Σε πρώτη φάση καταγράφονται όλες οι συνομιλίες που γίνονται μέσω του ασυρμάτου του πλοίου.

Από τις καταγραφές αυτές αναμένεται να ξεκαθαριστεί που βρίσκονταν οι αξιωματικοί του πλοίου την ώρα του περιστατικού, αλλά και τι διημείφθη μεταξύ του καπετάνιου και των υπολοίπων μελών του πληρώματος, ίσως και με αυτούς που έστησαν… μπλόκο στον άτυχο Αντώνη. Παράλληλα όμως καταγράφονται και όλες οι μηχανικές λειτουργίες του πλοίου. Ως εκ τούτου οι Αρχές θα γνωρίζουν με ακρίβεια δευτερολέπτου, πότε ξεκίνησαν οι μηχανές και πότε δόθηκε εντολή για να σηκωθεί ο καταπέλτης του πλοίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο ύπαρχος φαίνεται να μιλάει στον ασύρματο αμέσως μετά την πτώση του αδικοχαμένου Αντώνη και να αναφέρει στον καπετάνιο πως «υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα», χωρίς να δηλώνεται σαφώς τι ακριβώς έγινε ούτε πως το πλήρωμα τον έριξε στη θάλασσα.

Στη συνέχεια ο καπετάνιος φέρεται να επικοινωνεί σχεδόν αμέσως με το Λιμενικό και το κέντρο επιχειρήσεων και να ενημερώνει πως υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα.

Ωστόσο δεν σταμάτησε για την παροχή βοήθειας και συνέχισε τον απόπλου.