Ο εντολέας μου δεν έχει καταλάβει ότι το καράβι ξεκινά όταν απώθησε τον 36χρονο», ισχυρίζεται ο Χαράλαμπος Σύψας, δικηγόρος του υπάρχου του Blue Horizon που έσπρωξε τον 36χρονο Αντώνη στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο ύπαρχος διατείνεται ότι «τις δύο αρχικές φορές που προσπαθεί να εισέλθει στον καταπέλτη είναι δεδομένο ότι τον απωθεί. Και μάλιστα η πρώτη φορά που τον απωθεί είναι σχετικά λιγότερο βίαιη απ’ ότι η δεύτερη φορά που είναι στο κέντρο του καταπέλτη».

Ακόμα, ο Χαράλαμπος Σύψας είπε: «Την τρίτη φορά διατείνεται ο ίδιος ο εντολέας μου, ο ύπαρχος του πλοίου, ότι πραγματικά έχει τα χέρια παρατεταμένα, επιδιώκει ουσιαστικά την επαφή μαζί του για να τον διώξει έξω, πλην όμως δεν έχει αντιληφθεί ότι το Blue Horizon ξεκινά, άρα αρχίζει και υπάρχει μία διαφορά μέσα στο πλοίο και στον ντόκο».

«Μπροστά είναι μόνον ο ύπαρχος», είπε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, ενώ μάλιστα χαρακτήρισε «απρεπές» αυτό που συνέβη. Παράλληλα όμως είπε: «έχουμε έναν άνθρωπο που γυρνάει πλάτη, σύμφωνα με αυτόν, για να βρει ένα σωστικό μέσο, σωσίβιο ή σχοινί. Δυστυχώς είμαστε στον καταπέλτη και εκεί δεν υπάρχουν σωστικά μέσα».

Παράλληλα, ο ύπαρχος ισχυρίζεται ότι ο Αντώνης «προσπάθησε να μπει δύο φορές στο Blue Horizon χωρίς να δείξει το εισιτήριό του», την ώρα που διατείνεται ότι δεν τον γνώριζε.