Νέο ηχητικό από τους ασυρμάτους του Blue Horizon έφερε στη δημοσιότητα η εκπομπή Live News. Όπως ακούγεται από τις συνομιλίες του καπετάνιου λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του άτυχου 36χρονου τα μέλη του πλοίου είχαν σχέδιο συγκάλυψης!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν διάλογο μεταξύ του πλοιάρχου και μελών του πληρώματος, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη.

Στις 21:20 το βράδυ η είδηση για τον θάνατο του Αντώνη γνωστοποιείται στο πλοίαρχο και στο Blue Horizon επικρατεί αναστάτωση. Το Blue Horizon παίρνει εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά και ορισμένοι έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται τα όσα θα ακολουθήσουν.

Στο νέο ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα ακούγεται ο καπετάνιος να λέει «πρέπει να το έχουμε τακτοποιήσει μέχρι να φτάσουμε στον Πειραιά».

«Σε λίγο θα περάσουμε από ανάκριση. Θα πείτε πως δεν τον σπρώξατε τον άνθρωπο. Δεν τον έσπρωξε το πλήρωμα, πήγε να τον βγάλει το πλήρωμα. Ένας παλαβός ήταν», είπε στον Πλοιαρχο ο Ύπαρχος, σύμφωνα με το MEGA.

Η προσπάθεια συγκάλυψης από το πλήρωμα του Blue Horizon:

Πλοίαρχος: Με το που θα μπουν μέσα εδώ θα πάμε κατευθείαν για ανάκριση.

Πλοίαρχος: Με το που ανοίγουμε τον καταπέλτη, θα φτάσουν τα κλιμάκια κατευθείαν από το λιμεναρχείο. Σίγουρα θα είσαι εσύ- εσύ, ποιος άλλος ήταν εδώ;

Πλήρωμα: Ο Β… είχε φύγει.

Πλοίαρχος: Γ… θα πάμε για κατάθεση. Αυτό που θα πείτε… ότι το πλοίο είχαμε αμολήσει, είχαμε σηκώσει τον καταπέλτη και ξαφνικά τον είδαμε και ήρθε, ερχότανε… να μπει.

Πλήρωμα: Τον απωθήσαμε…

Πλοίαρχος: Όχι τον σπρώξαμε, με φωνές. Το πλοίο έφευγε και καθώς προσπάθησε να μπει μέσα…σηκωθήκαν τα πέδιλα. Ήταν ο ύπαρχος, ο ναύκληρος εκείνη την ώρα και ο αξιωματικός που ήταν από πάνω και έβλεπε που κάναμε τις κινήσεις για να φύγουμε. Προσπαθώ να μη σας απολύσουν.

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα ηχητικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την έλλειψη ανθρωπιάς αλλά και επαγγελματισμού από τα μέλη του πληρώματος, του Blue Horizon.

Η ανάλυση των ηχητικών αποδεικνύει πως τα μέλη του πληρώματος είναι άλλοτε προβληματισμένα και άλλοτε πανικόβλητα. Μόλις γνωστοποιήθηκε ο θάνατος του άτυχου Αντώνη, το πλοίο πήρε την εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά.

Οργή προκαλούν τα ηχητικά ντοκουμέντα στιγμές αργότερα από τον φρικτό θάνατο του Αντώνη. Οι νέες συνομιλίες από την γέφυρα του Blue Horizon, δείχνει πως ο καπετάνιος είχε επίγνωση το τι έχει συμβεί και προσπαθεί να καθοδηγήσει το πλήρωμα.

Πλοίαρχος: Πως έγινε ρε Μιχάλη τώρα αυτό, πως έγινε;

Ύπαρχος: Τίποτα. Δεν με βλέπω καλά. Πφφ… ρε π.. μου. Τον π…

Σε άλλο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται:

Πλοίαρχος: Αργά – αργά. Τί έγινε; Ρε πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά; Αργά. Το βλέπω το είδα. Πολύ αργά. Φώναξε στο traffic. Έλα τι έγινε για πες μου. Τί έγινε; Ποιος έπεσε στη θάλασσα; Έχει πέσει ένας στην πρύμνη.

Πλήρωμα: Επιπλέει, επιπλέει.

Πλοίαρχος: Ντάξει, επιπλέει. Επιπλέει. Ποιος ήταν αυτός ρε μ…ποιος έπεσε;

Ύπαρχος: Εδώ ένας επιβάτης πήγε να πέσει.

Πλοίαρχος: Έπεσε επιβάτης στην θάλασσα;

Πλοίαρχος: Γ…πού είναι αυτός ο άνθρωπος; Έχει πιαστεί;

Υποπλοίαρχος: Όχι, όχι επιπλέει.

Πλοίαρχος: Ειδοποίησε το λιμενικό.

Πλήρωμα: Αργά και δύο είναι.

Πλοίαρχος: Εντάξει.