Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν από το πλοίο με αποτέλεσμα να πνιγεί, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Mega, ο ύπαρχος, ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση, φέρεται να επικοινώνησε αμέσως μετά την αποτρόπαια ενέργειά του με τον καπετάνιο του πλοίου.

Ειδικότερα, τη στιγμή που ανεβαίνει στο «νύχι» του καταπέλτη επικοινωνεί (σ.σ. ύπαρχος) με τον καπετάνιο –μέσω ασυρμάτου– και φέρεται να του λέει πως υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, χωρίς να διευκρινίζει ωστόσο ότι το έκανε ο ίδιος.

Άξιο αναφοράς είναι ότι παραδόθηκε στις δικαστικές Αρχές και ήδη εξετάζεται το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του πλοίου Blue Horizon αλλά και από τις συνομιλίες.

Πέρα από τα δεδομένα των δύο καμερών, υπάρχει ο αξιωματικός της πρύμνης που εποπτεύει τον καταπέλτη, ο χειριστής του καταπέλτη, ο ύπαρχος και ένας ακόμη άνθρωπος που βρίσκεται στον καταπέλτη και έχουν δει τι ακριβώς συνέβη.

Ο καπετάνιος, μετά την ενημέρωση του Υπάρχου ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα χωρίς να τού έχει πει βέβαια ότι ευθύνεται αυτός για τη συμπλοκή και συνεπώς για τον θάνατο του 36χρονου, φέρεται να επικοινώνησε λίγα λεπτά αργότερα με το κέντρο επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στις 21:13 και, αφού είχε φύγει λίγα μέτρα από την προβλήτα το Blue Horizon, ο καπετάνιος επικοινωνεί με το Κέντρο Επιχειρήσεων και να το ενημερώνει ότι υπάρχει άνθρωπος μέσα στο νερό.