Ράγισαν καρδιές σήμερα το πρωί στο υπ. Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής προς τιμήν των δύο πιλότων, τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο.

Στην τελετή μνήμης βρέθηκε ο υπ. Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, έγινε τιμητική έπαρση της σημαίας, η οποία στη συνέχεια έμεινε να κυματίζει μεσίστια λόγω του τριήμερου πένθους που έχει κηρυχθεί.

Για να τιμήσουν τους δύο αδικοχαμένους πιλότους άπαντες στάθηκαν ακίνητοι και σιωπηλοί στην είσοδο του Πενταγώνου, ενώ σε όλα τα μπαλκόνια του κτιρίου βρίσκονταν στρατιωτικοί από όλα τα όπλα σε ένδειξη φόρου τιμής.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το στρατιωτικό προσωπικό του ΥπΕΘΑ πέταξε στον αέρα τα στρατιωτικά καπέλα αποχαιρετώντας τους δύο ηρωικώς πεσόντες κυβερνήτες, που ρίχτηκαν με αυταπάρνηση στη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα της Καρύστου το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (25/7).
Το βίντεο από τις συγκινητικές στιγμές στο υπ. Εθνικής Άμυνας:

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του στους δύο πιλότους απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου.