Πάνω από έξι ώρες αγωνίας έζησε ένας πιλότος γαντζωμένος στο φτερό του αεροσκάφους του, που συνετρίβη σε βάλτο των Έβεργκλεϊντς της Φλόριντα, για να γλιτώσει από τους αλιγάτορες, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Φλόριντα πιλότος αλιγάτορες

Το μονοκινητήριο Cessna Skyhawk συνετρίβη κατά την προσγείωση σε απόμερη περιοχή γεμάτη αλιγάτορες στο Έβεργκλεϊντς γύρω στις 04:00 τα χαράματα τοπική ώρα, περίπου μία ώρα μετά την απογείωση από τη λίμνη Οκιτσόμπι, αλλά πέρασαν περίπου έξι ώρες μέχρι να ειδοποιηθούν οι Αρχές για τη συντριβή και να οργανώσουν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Όταν έφθασαν οι διασώστες στο σημείο βρήκαν τον πιλότο ημίγυμνο να στέκεται στο φτερό του αεροσκάφους, ενώ είχε τυλιγμένο το πόδι του με αυτοσχέδιο επίδεσμο που είχε φτιάξει από το πουκάμισό του.

Η άτρακτος του αεροπλάνου ήταν μισοβυθισμένη στο βάλτο. «Ήταν εκεί από τις τέσσερις το πρωί, περιτριγυρισμένος από αλιγάτορες, κουνούπια κι όλα όσα ζουν εκεί πέρα. Ήταν λίγο αφυδατωμένος, αλλά ανακουφίστηκε όταν μας είδε», δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Διάσωσης της Πυροσβεστικής της κομητείας Μαϊάμι Ντέιντ, Άντι Μπόρχες.

Ελικόπτερο αιωρήθηκε πάνω από το σημείο κι ένας διασώστης κατέβηκε με σκοινί και απομάκρυνε τον πιλότο, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.