Το σκάνδαλο διαφθοράς QatarGate πήρε από την αρχή διεθνείς διαστάσεις, όπως ήταν αναμενόμενο. Το όνομα της Εύας Καϊλή φιγουράρει σε όλα τα ενημερωτικά μέσα, τα οποία έχουν κάνει εκτενές ρεπορτάζ τόσο για την υπόθεση όσο και για την ίδια.

Ανάμεσα στα περιοδικά που ασχολήθηκαν με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, ήταν και το σατιρικό Charlie Hebdo. Το γαλλικό περιοδικό που φημίζεται για τα εύστοχα και ιδιαίτερα σκίτσα του (έχει δεχθεί και τρομοκρατική επίθεση για ένα εξ αυτών) θέλοντας να ασχοληθεί με την επικαιρότητα – όπως συνηθίζει – δημιούργησε ένα σκίτσο για το QatarGate, που έχει μπόλικη δόση σεξισμού.

Ειδικότερα, με τίτλο «Ευτυχής σαν Εμίρης του Κατάρ στην Ευρώπη!», παρουσιάζει έναν Εμίρη του Κατάρ, να αγκαλιάζει δύο γυναίκες που έχουν πάνω τους χρήματα, τις οποίες το περιοδικό αποκαλεί πόρνες.

Παρά το γεγονός ότι επίσημα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος της Εύας Καϊλή, το Charlie Hebdo θεωρεί δεδομένη την συμμετοχή της στο ξέπλυμα χρήματος, και τη σχεδιάζει ως μία ξανθιά γυναίκα, με πλούσιο μπούστο.

Charlie Hebdo Εύα Καϊλή

Διαβάστε ακόμη: Ο Elon Musk δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος στον κόσμο – Ποιος είναι ο Γάλλος μεγιστάνας που τον εκθρόνισε

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η Εύα Καϊλή κι άλλοι τρεις συλληφθέντες θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή στις Βρυξέλλες και το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα προφυλακιστούν ή όχι έως ότου ξεκινήσει η δίκη τους. Η Ελληνίδα πολιτικός δηλώνει αθώα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της.

Η ίδια έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, εφόσον καταδικαστική η απόφαση του συμβουλίου. Εάν ασκήσει έφεση, μετά από μία εβδομάδα θα πρέπει το Εφετείο να αποφασίσει για το αν θα παραμείνει προφυλακισμένη.