Η ετυμηγορία του δικαστηρίου για αθώωση λόγω αμφιβολιών του Πέτρου Φιλιππίδη στην κατηγορία του βιασμού και για ενοχή στις δύο απόπειρες βιασμών, απασχολεί από το πρωί της Πέμπτης την ελληνική επικαιρότητα, ίσως και περισσότερο από τον σεισμό στην Τουρκία. Κι όταν εμφανίζονται δηλώσεις όπως αυτή της Πηνελόπης Αναστασοπούλου, ανοίγουν νέες συζητήσεις περί δικαιοσύνης ή μη.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης δήλωσε πριν δύο μέρες, αφού είχε μόλις ανακοινωθεί η ποινή στον Πέτρο Φιλιππίδη, πως τα πράγματα δεν ήταν τελικά έτσι όπως τα είχε ορίσει η λαϊκή ετυμηγορία και κατακραυγή. Αυτή του η δήλωση προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και μιλώντας σήμερα στο Πρωινό, είπε πράγματα που είναι ορθότατα, αλλά θα βρεθούν κάποιοι να τα ερμηνεύσουν ως δήλωση στήριξης προς κακοποιητές.

«Είτε μας αρέσει είτε δε μας αρέσει, το δικαστήριο έβγαλε μια απόφαση. Αν θέλουμε να ανήκουμε σε έναν κόσμο που δεν πετροβολεί, αλλά δικάζει, οφείλουμε να δεχόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Εγώ πιστεύω στην Δικαιοσύνη. Δυσαρεστούμαι κάποιες φορές με τις αποφάσεις, δεν συντάσσονται με το θυμικό μου. Έχω κι εγώ πολύ θυμό για το Me Too, έχω θυμό γι΄αυτούς που χρησιμοποιώντας την εξουσία, όπως ο Φιλιππίδης, έκαναν εγκλήματα.

Ο Φιλιππίδης μπορεί να μην καταδικάστηκε για βιασμό, αλλά έκανε απόπειρες βιασμού. Μπορεί να μην μπήκε φυλακή για ισόβια, αλλά τιμωρήθηκε και θα συνεχίσει να τιμωρείται. Και καλό είναι, σε μια κοινωνία που δεν έχει έλεος, να δείξουμε εμείς λίγο έλεος».

Σε αυτό το σημείο ο δημοσιογράφος της εκπομπής του ζήτησε να σχολιάσει λίγο παραπάνω αυτό που δήλωσε λίγα 24ωρα πριν και ο Ρένος Χαραλαμπίδης υπενθύμισε την στάση του στην υπόθεση Φιλιππίδη από την πρώτη στιγμή.

«Οι δηλώσεις μου μέσα στα χρόνια είναι συνεπέστατες. Ποτέ δεν παίρνω πίσω δήλωσή μου. Να σας θυμίσω ότι ήμουν ο πρώτος που αμφισβήτησε όταν τον συνέλαβαν, ότι δεν είναι μεγάλος ηθοποιός. Από την άλλη πλευρά, σαν ένα χρέος απέναντι στον εαυτό μου, θέλω να είμαι δίκαιος. Κανείς δεν ξέρει αν θα επιστρέψει στο θέατρο ο Φιλιππίδης. Προσωπικά, ποτέ δεν ήταν του γούστου μου, δεν έχω συνεργαστεί μαζί του και δεν θα πάω ποτέ να τον δω. Είναι ταυτόχρονα αθώος και ένοχος. Αθώος για τον βιασμό, ένοχος για τις απόπειρες».