Για σεξουαλική επίθεση σε μία γυναίκα, το 2015 σε μαγαζί της Νέας Υόρκης, κατηγορείται ο Τζέιμι Φοξ.

Σύμφωνα με την μήνυση που έκανε η γυναίκα, ο Τζέιμι Φοξ βρισκόταν τον Αύγουστο του 2015 στο Catch NYC & Roof, όταν έφτασε και εκείνη εκεί γύρω στις 11 το βράδυ.

Η γυναίκα λίγη ώρα αργότερα με τη φίλη της, όπως ισχυρίζεται, ζήτησαν από τον ηθοποιό να βγουν μια φωτογραφία και οι τρεις μαζί, κάτι που ο ίδιος δέχτηκε.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια, ο Τζέιμι Φοξ φαινόταν μεθυσμένος και της απάντησε: «Σίγουρα, μωρό μου, τα πάντα για σένα». Αφού έβγαλαν μερικές φωτογραφίες, η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο Φοξ της είπε ότι είχε «σώμα σούπερ μοντέλου» και μύριζε «τόσο ωραία».

Στη συνέχεια η ενάγουσα ισχυρίζεται ότι την τράβηξε από το χέρι στην πίσω περιοχή της ταράτσας, και άρχισε να την αγγίζει ακατάλληλα

Καταγγέλλει μάλιστα πως έβαλε και τα δύο χέρια στη μέση της και στη συνέχεια τα μετακίνησε κάτω από το μπλουζάκι της, για να αγγίξει το στήθος της.

Η γυναίκα ανέφερε ότι υπήρχαν αρκετά άτομα – μεταξύ των οποίων και κάποιοι φρουροί ασφαλείας – που ήταν μάρτυρες των όσων διαδραματίζονταν, αλλά απλώς απομακρύνθηκαν, παρόλο που την είδαν να προσπαθεί να ξεφύγει.

Στη συνέχεια, ο Φοξ φέρεται να έβαλε τα χέρια του στο παντελόνι της, κακοποιώντας την σεξουαλικά, ενώ όλα σταμάτησαν όταν η φίλη της αντιλήφθηκε τι συνέβη.

Στην αγωγή αναφέρεται πως έκτοτε η γυναίκα βιώνει «σωματικούς και συναισθηματικούς τραυματισμούς, άγχος, αγωνία, αμηχανία και οικονομική βλάβη» και ζητά απροσδιόριστο ποσό ως αποζημίωση.

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση και κατά εταιρειών που συνδέονται με το εστιατόριο για αμέλεια.

Η μήνυση κατατέθηκε, σύμφωνα με τον νέο νόμο, που επιτρέπει σε ενήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να μηνύσουν τους δράστες στη Νέα Υόρκη – ακόμα κι αν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα.