Οι αποκαλύψεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν έχουν τέλος και έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης (02/03), ήρθε στο φως της δημοσιότητας πως ο σταθμάρχης Λάρισας, που έχει συλληφθεί, ειδοποιήθηκε για την κάθοδο του εμπορικού τρένου από τη Θεσσαλονίκη, 17 λεπτά πριν από τη σύγκρουσή του με την επιβατική αμαξοστοιχία η οποία ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο σταθμάρχης στους Νέους Πόρους, που βρίσκεται αμέσως μετά τον σταθμο της Λάρισας και λίγα χιλιόμετρα το σημείο της τραγωδίας, φέρεται να είχε ενημερώσει τον κατηγορούμενο σταθμάρχη ότι κατεβαίνει εμπορικό τρένο.

Μάλιστα, ο 60χρονος σταθμάρχης που έχει συλληφθεί για την τραγωδία, είχε ενημερωθεί με εσωτερική επικοινωνία από τον σταθμάρχη των Νέων Πόρων ότι η εμπορική αμαξοστοιχία φεύγει από την κάθοδο με κατεύθυνση προς Αθήνα στις 23:04, δηλαδή 17 λεπτά πριν από τη μοιραία σύγκρουση. Η συγκεκριμένη επικοινωνία είναι καταγεγραμμένη.

Ο συγκεκριμένος σταθμάρχης ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν να καταθέσουν στις Αρχές που ερευνούν την τραγωδία στα Τέμπη, από την οποία – μέχρι στιγμής – έχουν χάσει τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Αλέξης Κούγιας: «Πολιτικός παρενέβη για να πάρει ο σταθμάρχης τη θέση του»

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε, την Πέμπτη (02/03), την υποστήριξη της κατηγορίας για τον θάνατο των δύο δίδυμων αδελφών και της εξαδέλφης τους κατά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι «πολιτικός παρενέβη για να πάρει ο σταθμάρχης Λάρισας τη θέση του».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο ποινικολόγος υποστήριξε πως έχει πληροφορία ότι πολιτικός παρενέβη προκειμένου ο σταθμάρχης, που συνελήφθη για το δυστύχημα, να τοποθετηθεί στη θέση του παρότι, όπως έχει σημειωθεί τις τελευταίες ώρες, είχε ελάχιστη εμπειρία και προηγουμένως εργαζόταν ως αχθοφόρος.

Ο σταθμάρχης ήταν, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά την Τετάρτη (01/03), υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας που τοποθετήθηκε ως μετακλητός στον ΟΣΕ. Ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε, επίσης, νωρίτερα πως ανέλαβε τους συγγενείς άλλων έξι θυμάτων από τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Ακόμα, ο δικηγόρος εξήγησε εκ μέρους των δύο οικογενειών από την Καλαμπάκα, των γονιών των τριών κοριτσιών, δεν θέλουν να βγουν δημόσια, ενώ θέλουν να χτίσουν μια εκκλησία για τα κορίτσια.

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, οι νομικοί εκπρόσωποι των οικογενειών θα λάβουν το αντίγραφο της δικογραφίας, μετά την απολογία του βασικού κατηγορούμενου, του σταθμάρχη της Λάρισας, δηλαδή το πρωί του Σαββάτου. Ακόμα, ο ίδιος εκτιμά πως, «ο αριθμός των κατηγορουμένων θα διερευνηθεί» και εξήγησε ότι, «όσοι θάνατοι υπάρχουν, θα υπάρχουν τόσες ποινές».