Σε μία φωτογραφία με έναν διασώστη της EMAK, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Πέμπτη (02/03), αντικατοπτρίζεται η τραγωδία στα Τέμπη που έγινε το βράδυ της Τρίτης (28/02), όταν δύο τρένα – μία εμπορική και μία επιβατική αμαξοστοιχία – συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Ο Ιωάννης Παπαγιαννάκης φαίνεται αποκαμωμένος από την προσπάθεια και να μην πιστεύει όσα συνέβησαν.

Μάλιστα, ο αθλητικός σύλλογος του ΠΑΟΚ ανάρτησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο Facebook και έγραψε στη λεζάντα: «Η συγκλονιστική φωτογραφία του δικού μας, Ιωάννη Παπαγιαννάκη, προπονητή της εφηβικής ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ, ο οποίος υπηρετεί στην ΕΜΑΚ. Μόνο περηφάνια για τον δικό μας “ήρωα”!».

Στους 57 οι νεκροί

«Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην ΕΛ.ΑΣ. ως αγνοούμενοι 56 επιβάτες. Τονίζεται το μέχρι στιγμής, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς. Αυτήν την ώρα ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί είναι 57 δηλαδή ένας περισσότερος από αυτούς που έχουν δηλωθεί στον κατάλογο», ανέφερε, το απόγευμα της Πέμπτης (02/03), η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, κατά την επίσημη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας.

Ακόμα, έγινε γνωστό ότι «παραμένουν για νοσηλεία 48 επιβάτες, έξι από αυτούς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μία επιβάτιδα με σοβαρά εγκαύματα διακομίσθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Παπανικολάου», που διαθέτει ειδική μονάδα εγκαυμάτων.

Πάντως, συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων που έχουν μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 55 δείγματα από τις σορούς, 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών, καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη. Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας κατά προτεραιότητα προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη διαδικασία.

Μέχρι στιγμής, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν πραγματοποιηθεί είκοσι τέσσερις ταυτοποιήσεις σορών, είκοσι με τη μέθοδο ανάλυσης DNA, δύο με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και δύο μόνο με τη μέθοδο ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αν και κατά κανόνα η διαδικασία του DNA διαρκεί πολλές ημέρες, έχουν καταβληθεί προσπάθειες να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο.

Οι οικείοι και οι συγγενείς των θυμάτων, όταν θα ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση, θα ενημερώνονται από τον επικεφαλής της Ομάδας Αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τον ειδικό ψυχολόγο της Αστυνομίας και θα προχωρά η διαδικασία παραλαβής της σορού. Η παράδοση στους συγγενείς θα γίνεται όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο σύνολό της.

Η διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών και των οικείων των ταυτοποιημένων σορών έχει αρχίσει ήδη με την ενημέρωση των πρώτων τεσσάρων οικογενειών. Υπενθυμίζεται ότι στη διάθεση των συγγενών θυμάτων και τραυματιών βρίσκονται τρία ξενοδοχεία στην πόλη της Λάρισας».

Φωτογραφία κειμένου: Facebook | Α.Σ. ΠΑΟΚ / PAOK Athletic Club