Για έναν νεκρό μιλάει η Deutsche Welle στη σύγκρουση των δύο φορτηγών πλοίων στη Γερμανία, η οποία σημειώθηκε νωρίτερα, σήμερα στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού Χέλγκολαντ στη Βόρεια Θάλασσα.

Οι ίδιες πληροφορίες του γερμανικού μέσου κάνουν λόγο πως από τη σύγκρουση των φορτηγών πλοίων, το ένα βυθίστηκε ενώ υπάρχουν ακόμη τέσσερις αγνοούμενοι, πιθανότατα επιβαίνοντές του.

Σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση Ναυτικών Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, το περιστατικό στη Γερμανία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης περίπου 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της νήσου Χέλγκολαντ και 31 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της νήσου Λανγκούγκ.

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τη σύγκρουση

Αυτά που ξέρουμε, μέχρι στιγμής, για τη σύγκρουση είναι ότι ανασύρθηκε ένα πτώμα, ενώ δύο ακόμη διασώθηκαν. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων μελών του πληρώματος του Verity βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης Benedikt Spangardt δήλωσε σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης ότι δεν λαμβάνουν, πλέον, σήμα από το πλοίο Verity, γεγονός που τους έκανε να υποθέσουν ότι είχε βυθιστεί.

Το υπό βρετανική σημαία Verity εκτελούσε δρομολόγιο από τη Βρέμη της Γερμανίας προς το Ίμινγκχαμ της Αγγλίας.

Πώς έγινε η μοιραία σύγκρουση

Σε εγρήγορση τέθηκαν οι Αρχές στη Γερμανία σήμερα μετά από σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα, στα ανοικτά των γερμανικών ακτών, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν εξαρχής πως υπάρχουν αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με τη Washington Post, τα πλοία Polesie και το Verity, συγκρούστηκαν νωρίς το πρωί περίπου 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού Χέλγκολαντ.

Υπάρχουν πληροφορίες, μάλιστα, πως ένα από τα πλοία, το Verity με βρετανική σημαία, βυθίστηκε. Η Διοίκηση Εκτάκτων Αναγκών στη Γερμανία δήλωσε ότι ένα άτομο διασώθηκε και του παρασχέθηκε βοήθεια, ενώ οι διασώστες αναζητούν αρκετούς ακόμη, που αγνοούνται.

Είπαν ότι το πλοίο κατευθυνόταν από τη Βρέμη της Γερμανίας προς το αγγλικό λιμάνι Ίμινγκχαμ, ενώ το άλλο πλοίο, το Polesie με σημαία από τις Μπαχάμες, παρέμεινε εν πλω με 22 επιβαίνοντες.