Μία διαρροή φυσικού αερίου φαίνεται να είναι υπεύθυνη για την σφοδρή έκρηξη που έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Μαΐου σε ξενοδοχείο στην Αβάνα της Κούβας. Ο τραγικός απολογισμός μιλά για -έως τώρα- 22 νεκρούς και 74 τραυματίες, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τυχόν αγνοουμένους.

Η πανίσχυρη έκρηξη κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά την πρόσοψη του ξενοδοχείου. Οι απώλειες αφορούν όλες εργάτες και προσωπικό του ξενοδοχείου, καθώς δεν υποδεχόταν ακόμη τουρίστες. Βρισκόταν υπό ανακαίνιση των 96 δωματίων του και θα άνοιγε ξανά σε λίγες μέρες, σημαίνοντας την νέα του εποχή μετά-Covid.

Ξενοδοχείο Αβάνα

Το σύννεφο καπνού που δημιουργήθηκε έκανε ακόμη πιο δύσκολη την επιχείρηση των πυροσβεστών. Ζημιές υπέστησαν και διπλανά κτίρια των οποίων τα παράθυρα έσπασαν από το ωστικό κύμα ενώ δύο ώρες μετά ο αέρας στην περιοχή είχε έντονη όξινη μυρωδιά.

«Περπατούσα αμέριμνη στον δρόμο έξω από το κτίριο όταν ξαφνικά τα πάντα γύρω μου έγιναν λευκά και δεν μπορούσα να δω τίποτα» αναφέρει σε τοπικά ΜΜΕ γυναίκα που βρέθηκε στο σημείο.

Ξενοδοχείο Αβάνα

Οι Αρχές έκαναν το πρωί λόγο για πιθανό εμπρησμό, όμως αργότερα διαψεύσθηκε ο ισχυρισμός δια στόματος Miguel Díaz-Canel, του Προέδρου της χώρας.

Το νεοκλασικό ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Αβάνα ανακαινίστηκε από μία βρετανική εταιρία μετά την πρώτη της σοβιετικής ένωσης και αποτελούσε σημείο αναφοράς για την περιοχή. Έχει φιλοξενήσει από πολιτικές προσωπικότητες μέχρι σταρ όπως η Madonna και η Beyoncé.

*Πηγή φωτογραφιών: Getty Images

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Amber Heard: Περιγράφει κλαίγοντας την σεξουαλική κακοποίηση με μπουκάλι που υποστηρίζει πως υπέστη από τον Johnny Depp

Vladimir Putin: Με «συντέλεια του κόσμου» φοβάται το Reuters πως θα απειλήσει την Δευτέρα

Donald Trump: Ήθελε να χτυπήσει με πυραύλους το Μεξικό