Η Κούβα αποκάλυψε ένα κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων που ανάγκασε τους πολίτες της να πολεμήσουν για τη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών της, προσθέτοντας ότι οι κουβανικές αρχές εργάζονται για να «εξουδετερώσουν και να διαλύσουν» το δίκτυο.

Η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας περιείχε πολύ λίγες λεπτομέρειες, αλλά σημείωσε ότι το κύκλωμα διακίνησης δρούσε τόσο στην Καραϊβική, χιλιάδες μίλια από τη Μόσχα, όσο και εντός Ρωσίας.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών…εργάζεται για την εξουδετέρωση και την εξάρθρωση ενός δικτύου εμπορίας ανθρώπων που λειτουργεί από τη Ρωσία για να ενσωματώσει Κουβανούς πολίτες που ζουν εκεί, στις στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία». ανέφερε η ανακοίνωση της κουβανικής κυβέρνησης.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πέρυσι ένα σχέδιο για την ενίσχυση του μεγέθους των ενόπλων δυνάμεών της κατά περισσότερο από 30%, ήτοι 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, ένας υψηλός στόχος που έγινε δυσκολότερος από τις βαριές αλλά άγνωστες απώλειές της στον πόλεμο.

Στα τέλη Μαΐου, μια ρωσική εφημερίδα στην πόλη Ryazan ανέφερε ότι αρκετοί Κουβανοί πολίτες είχαν υπογράψει συμβόλαια με τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και είχαν αποσταλεί στην Ουκρανία με αντάλλαγμα τη ρωσική υπηκοότητα.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν η δήλωση του κουβανικού υπουργείου Εξωτερικών σχετίζεται με την έκθεση Ryazan.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Κούβας είπε ότι είχε ήδη αρχίσει να διώκει υποθέσεις στις οποίες οι πολίτες της είχαν εξαναγκαστεί να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

«Απόπειρες αυτής της φύσης έχουν εξουδετερωθεί και έχουν κινηθεί ποινικές διαδικασίες εναντίον ατόμων που εμπλέκονται σε αυτές τις δραστηριότητες», αναφέρεται στη δήλωση της Δευτέρας.

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter