Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με άλλους ευρωπαίους ηγέτες, υπό τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με θέμα την πιθανή εισβολή της Ρωσίας στα ουκρανικά σύνορα. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης,  υπογραμμίστηκε η ανάγκη συντονισμού των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της καλύτερης προετοιμασίας, σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης. Τονίστηκε ακόμη, η ανάγκη να διατηρηθεί ενωμένη η Ευρώπη και η κινητοποίηση όλων των διπλωματικών μέσων και των διαύλων επικοινωνίας, προκειμένου να αποφευχθεί ένας πιθανός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.

Ουκρανία: Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς από πυρά Ουκρανών στρατιωτών

Οι ηγέτες, επανέλαβαν ότι μία επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Ρωσίας θα επέφερε σοβαρές συνέπειες με μεγάλο κόστος και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών, καλεί τους Έλληνες πολίτες να αναχωρήσουν άμεσα από την Ουκρανία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΞ, συνεκλήθη σήμερα το πρωί σύσκεψη υπό τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των εν λόγω υπουργείων.