«Μετά τις 03.20 υπήρξε μία έκρηξη φωτιάς στη χαράδρα στην Πάρνηθα και κατευθύνθηκε και πάλι στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής» είπε στην ΕΡΤ ο επιπυραγός και εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός. Όπως εξήγησε το μέτωπο των επιχειρήσεων είναι στη μίξη του δασικού με τον αστικό ιστό, όπως ανεβαίνουμε τη λεωφόρο Πάρνηθος αριστερά.

«Τα οχήματά μας είναι παρατεταγμένα στις οδούς Τσιτομενέα, Κεραμιδίου, Νόση και Καρκαβίτσα” και τόνισε πως υπάρχει κίνδυνος για τους Θρακομακεδόνες, για αυτό οι κάτοικοι πρέπει να είναι σε εγρήγορση για να εκκενώσουν.

Πάρνηθα

Ο ίδιος σημείωσε πως τα «δύσκολα μέτωπα», με την έννοια ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί πώς θα «ανοίξουν», είναι εκείνα της Βοιωτίας και του Έβρου. «Η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο Στείρι Βοιωτίας παραμένει ανησυχητική» ανέφερε ο κ. Αρτοποιός .

«Η περιοχή έχει εκκενωθεί και έχουν σταλεί και προειδοποιητικά μηνύματα προς τους κατοίκους του παράλληλου μετώπου, αυτά που βλέπουν προς τον Άγιο Νικόλαο» τόνισε και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο κομμάτι γιατί αν χρειαστεί να φύγει κάποιος από εκεί δεν υπάρχουν εύκολοι τρόποι διαφυγής, υπάρχει ένας δρόμος μόνο».

«Και το άλλο κομμάτι του ενεργού μετώπου είναι προς τον Ελικώνα. Είναι ένα μεγάλο μέτωπο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και εκεί θα συμβάλουν επίγεια και εναέρια μέσα» πρόσθεσε.

Για τη φωτιά στον Εβρο και τη Ροδόπη είπε πως υπάρχει ανησυχία. Κινείται δυτικά προς την περιοχή Κοίλα και υπάρχει η τάση να ενωθεί το μέτωπο αυτό με εκείνο της Ροδόπης. Τέλος απηύθυνε έκκληση οι πολιτες να συμμορφωνονται με τις οδηγίες των αρχών.