Από κεραυνό προκλήθηκε, το πρωί του Σαββάτου, η φωτιά στη Βάρη που σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πυρκαγιά ξεκίνησε από κεραυνό, καθώς η ημέρα στην Αττική ξημέρωσε μέσα σε «βαριά» σύννεφα.

Η φωτιά ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο και, λίγο πριν από τις 8 το πρωί, έγινε γνωστό πως η εστία περιορίστηκε.

Επισημαίνεται ότι, από τα ξημερώματα στην περιοχή, υπήρξε έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με συνέπεια να ξεσπάσει φωτιά σε έξι σημεία τόσο στη Βούλα όσο και στη Βάρη.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη τόσο από την Πυροσβεστική όσο και από την Πολιτική Προστασία, προκειμένου να κατασβεστεί κάθε εστία που είχε ξεσπάσει.

Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν ότι μέσα σε μιάμιση ώρα έπεσαν 270 κεραυνοί στην περιοχή.

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: «Είχαμε ωριαία συναυλία από κεραυνούς»

Για τη φωτιά που ξέσπασε στη Βάρη από κεραυνό μίλησε, πριν από λίγο, ο δήμαρχος της περιοχής, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κάνοντας λόγο για «ωριαία συναυλία από κεραυνούς».

Αναλυτικά, ο ίδιος είπε στο OPEN: «Δεν είχαμε κεραυνό, είχαμε μια ωριαία συναυλία με κεραυνούς. Έπεσαν περίπου 270 κεραυνοί από τις 05:30 μέχρι τις 06:30. Ξεκίνησαν έξι φωτιές συγχρόνως, την ίδια στιγμή, στις δασικές περιοχές γύρω από την πόλη».

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επεσήμανε ότι και οι έξι εστίες αντιμετωπίστηκαν μέσα σε μισή ώρα, αν και ο βαθμός δυσκολίας ήταν σύνθετος – όπως είπε – επειδή οι δυνάμεις έπρεπε να κατανεμηθούν.

Πάντως, οι φωτιές ήταν σε απόσταση περίπου 3-4 χιλιομέτρων και ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης μίλησε και για το πώς αξιοποιήθηκαν drones για την κατάσβεση των εστιών.