Τα τελευταία χρόνια, όλα τα μεγάλα στούντιο στο Χόλιγουντ ζητάνε αποκλειστικότητα με ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Στην περίπτωση του Τομ Κρουζ αυτό δε μπορεί να ισχύσει, διότι μιλάμε για τα πιο σίγουρα λεφτά όσον αφορά τις ταινίες που κάνει. Κι αυτό δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά αποδείχτηκε τα τελευταία 24ωρα.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Τομ Κρουζ ανακοίνωσε πως υπέγραψε συμφωνία με την Warner Bros. ώστε να ξεκινήσει κάποια πρότζεκτ για χάρη του στούντιο, το οποίο θέλει να ξεκινήσει μία νέα εποχή, πιο θριαμβική, μετά τις τόσες φόλες που έφαγε από το DC Universe, και ο Κρουζ είναι το βασικότερο κομμάτι.

Η συμφωνία όμως αυτή, δεν είναι αποκλειστική. Ο Κρουζ παραμένει σε συνεργασία και με την Paramount, για χάρη της οποίας κάνει τις ταινίες του τα τελευταία χρόνια και αυτές τις μέρες γυρίζει το Mission Impossible 7: Dead Reckoning Part 2.

Top Gun, Mission Impossible και διάστημα για τον Τομ Κρουζ

Το πιο συναρπαστικό όμως νέο είναι πως και το franchise του Top Gun θα έχει συνέχεια και θα γίνει ο δεύτερος πόλος για την κινηματογραφική διαδρομή του Τομ Κρουζ. Όπως αναφέρει το Deadline, ο σεναριογράφος του Top Gun: Maverick έχει ήδη καταλήξει σε ένα draft σενάριο που θα σταλεί στο στούντιο προς διορθώσεις και έγκριση, ενώ εκτός του Κρουζ, συμμετοχή και στην τρίτη ταινία θα έχουν ο Μάιλς Τέλερ και ο Γκλεν Πάουελ που είδαμε στο Maverick.

Το πόσο περιζήτητος είναι ο Τομ Κρουζ φαίνεται κι από το ότι πέραν αυτών των δύο πρότζεκτ, δηλαδή του Top Gun και του Mission Impossible, πέραν των όσων σχεδιάζει με τη Warner Bros., έχει και μια συνεργασία με την Universal για να κάνει την πρώτη ταινία που θα γυριστεί στο διάστημα, με σκηνοθέτη τον Νταγκ Λάιμαν.

Έχοντας τα τελευταία δύο χρόνια μια ταινία με σχεδόν 1.5 δισ. δολάρια έσοδα (Top Gun) και άλλη μία (MI7) με 532 εκατ. δολάρια – η ταινία ενδέχεται να φέρει μικρή ζημία στο στούντιο τελικά – ο Τομ Κρουζ βρίσκεται στην πιο ένδοξη στιγμή της καριέρας του την τελευταία 10ετία.

Κι επειδή εμείς δεν είμαστε στούντιο και λογιστές, είμαστε πάντα έτοιμοι να υποδεχτούμε το κάθε επόμενο huge stunt του και ήδη προετοιμαζόμαστε για να ακούσουμε για κάποια πτώση από το διάστημα α λα Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ.