Είναι από τις πιο αδικημένες ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Μια ταινία δράσης που την περιμέναμε όλοι πώς και πώς, ειδικά επειδή έναν χρόνο πριν ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί και στις δύο, είχε προσφέρει στο σινεμά μια ταινία δράσης που ανάγκασε τον Σπίλμπεργκ να γυρίσει να του πει «έσωσες το σινεμά». Κι όμως, αυτή η ταινία δράσης είχε την ατυχία να κυκλοφορήσει 2 εβδομάδες πριν έρθει το φαινόμενο Barbenheimmer στους κινηματογράφους και μονοπωλήσει το ενδιαφέρον.

Αν δεν το έχετε βρει ως τώρα για ποια ταινία μιλάμε, χρειάζεστε εντατικά μαθήματα. Προφανώς, μιλάμε για τον Τομ Κρουζ και το τελευταίο Mission Impossible, το Dead Reckoning, που λεγόταν Part 1, αλλά αποφασίστηκε προσφάτως από την παραγωγή να αφαιρεθεί το Part 1 γιατί, πιθανότατα, αυτό που θα ήταν το 2ο μέρος, θα το προωθήσουν όταν βγει στις αίθουσες του χρόνου, ως αυτόνομη ταινία.

Το Mission Impossible 7, λοιπόν, είναι μια από τις κορυφαίες ταινίες δράσης του 21ου αιώνα, ένα κομψοτέχνημα του είδους, αλλά και του σινεμά και η μεγιστότερη απόδειξη πως ο Τομ Κρουζ είναι ένας άνθρωπος που σέβεται κάθε δολάριο και κάθε ευρώ που θα δώσει ο θεατής για να πάει να δει την ταινία του. Θέλει να φεύγει από την αίθουσα ο θεατής γεμάτος και γι’ αυτό κάνει όλα αυτά τα πολύ ριψοκίνδυνα stunts.

Από τον μετρ του είδους: Δες απόψε την κορυφαία ταινία δράσης της τελευταίας 10ετίας

Μια ταινία δράσης που κρατάει 2.5 ώρες και δε θες να τελειώσει

Για το Dead Reckoning ανέβηκε σε μια μηχανή, γκάζωσε και πήγε με φόρα κι έπεσε από έναν γκρεμό 1200 μέτρων, τερματίζοντας μάλλον το επίπεδο του τι μπορεί να κάνει. Τουλάχιστον σε σχέση με το παρελθόν, γιατί στο μέλλον σίγουρα θα έχει να μας προσφέρει κι άλλα, πιο εντυπωσιακά, ειδικά αν κάνει ταινία στο διάστημα.

Το Mission Impossible 7 βρίσκεται πλέον στην πλατφόρμα της Cosmote TV και μπορείς σήμερα το βράδυ να απολαύσεις από τον καναπέ σου την κορυφαία ταινία δράσης της τελευταίας 10ετίας, τουλάχιστον. Κι αν όσα γράψαμε ως εδώ δε σε έχουν πείσει, δες εδώ και το review που είχαμε γράψει τον Ιούλιο που είχε κυκλοφορήσει στις αίθουσες.

Η ταινία βρίσκεται στην κορυφή του top-20 της πλατφόρμας και θα σου προσφέρει 2.5 ώρες που δεν θα καταλάβεις καν πώς πέρασαν. Κι εκτός από τη σκηνή με τη μηχανή, υπάρχουν άλλες 4-5 σκηνές που σηκώνεται από τη θέση σου και θες να πιάσεις τον Τομ Κρουζ και να του σκάσεις ένα φιλί και να του πεις «φίλε, σε ευχαριστώ».