Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στους πρόποδες της Πάρνηθας, κοντά στη Μονή Κλειστών.

Οι 50 μοναχές που είχαν εγκλωβιστεί στη μονή είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ που έφτασαν στο μοναστήρι, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Στη Φυλή καίγονται σπίτια και καταστήματα, ενώ οι αρχές εκκενώνουν τις οικίες, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο μεταβαίνει η ΕΜΑΚ και η ΕΛΑΣ προκειμένου να συνδράμουν, εφόσον χρειαστεί, στην απομάκρυνση ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στην Μονή Κλειστών.

Η κατάσταση γίνεται αποπνικτική, ενώ οι καπνοί στην περιοχή είναι τεράστιοι και φτάνουν μέχρι την Αττική οδό. Δραματική είναι η έκκληση του δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού, που ζητά «επειγόντως εναέρια μέσα».

Λίγο πριν της τέσσερις το μεσημέρι το πύρινο μέτωπο μεγάλωσε, ενώ νέο μήνυμα έστειλε το 112 για εκκένωση στην περιοχή Πανόραμα. Υπενθυμίζεται ότι στις 12:35 εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση της Φυλής, ώστε να κινηθούν οι κάτοικοι προς Άνω Λιόσια.

Φυλή

Στις 16:09 εστάλη και νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα απομακρυνθείτε νότια προς Λιόσια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Δυνάμεις επί ποδός

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν, μέχρι στιγμής, κινητοποιηθεί 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα
  • Από τη συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου
  • Από τη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Θρασυβούλου
  • Από τη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και περιφερειακής Αγ. Κυπριανού
  • Από την πλατεία Φυλής
  • Από την Toyota (λόφος Κύριλλου)
  • Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»
  • Στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Σκαλκώτα

Καίγονται σπίτια στη Φυλή

Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι καίγονται σπίτια. Μάλιστα, ανέφερε ότι το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο και η κατάσταση είναι αποπνικτική ενώ όπως τόνισε καίγονται σπίτια στην περιοχή.

«Η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού» ζητώντας να σταλεί βοήθεια γιατί «καίγονται σπίτια», όπως είπε.

Ο δήμος έχει οργανώσει ομάδα για την παροχή βοήθειας στην αίθουσα του δημαρχείου και στο κλειστό γυμναστήριο, ενώ ζήτησε περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς η φωτιά δεν είναι προσβάσιμη από το έδαφος.