Καταδίωξη με τραγική κατάληξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Αττική. Ξεκίνησε στη Νίκαια και τελείωσε στην Αθηνών – Κορίνθου και είχε ως αποτέλεσμα ένας 29χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ να χάνει τη ζωή του σε τροχαίο και ένας δεύτερος να τραυματίζεται ελαφρά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 04.00 τα ξημερώματα, όταν η Αστυνομία δέχθηκε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος στην περιοχή της Νίκαιας.

Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο που τους υποδείχθηκε είδαν ένα από τα δύο ύποπτα οχήματα να αναπτύσσει ταχύτητα για να εξαφανιστεί και αμέσως άρχισε καταδίωξη. Ο οδηγός του δεύτερου οχήματος δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συνελήφθη επί τόπου.

Η καταδίωξη κράτησε αρκετή ώρα και περίπου στις 05.00, κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου, ο οδηγός του ύποπτου οχήματος έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό. Ο οδηγός περιπολικού που ακολουθούσε φρέναρε απότομα με αποτέλεσμα αναβάτης μηχανής της ομάδας ΔΙΑΣ να πέσει πάνω του.

Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών τραυματίστηκε ελαφρά, ο δεύτερος όμως μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Θριάσιο και λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.