Φωτιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες σε κατάστημα με χρώματα στον Πειραιά επί της οδού Γούναρη.

Η φωτιά βρισκόταν για ώρα σε πλήρη εξέλιξη σε επταώροφο κτήριο, ενώ η κυκλοφορία στην οδό Γούναρη είχε διακοπεί από την Τροχαία.

Στην περιοχή επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πάντως, αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει περιοριστεί, με τους πυροσβέστες ακόμη να επιχειρούν με μπουκάλες οξυγόνου, καθώς ακόμα υπάρχει κίνδυνος εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών, για τυχόν αναζωπύρωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, το οποίο στεγάζεται στο συγκεκριμένο χώρο, καταγγέλλει την έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου κτιρίου στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά, κάτι που είχε ξανασυμβεί και στο παρελθόν.

«Σήμερα το πρωί (Κυριακή 2.4.2023) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην πολυκατοικία στην οποία στεγάζεται, μεταξύ άλλων γραφείων, υπηρεσιών και εμπορικών καταστημάτων το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, επί της οδού Δημητρίου Γούναρη αρ. 31-33 στον Πειραιά.

Η φωτιά φαίνεται να ξέσπασε σε ευρισκόμενο εντός στοάς ισόγειο κατάστημα πώλησης χρωμάτων της παραπάνω πολυκατοικίας, δηλαδή σε χώρο όπου αποθηκεύονται άκρως εύφλεκτα υλικά. Δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο και εξακολουθούν να επιχειρούν, ώστε να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο και να μη επεκταθεί στα άνωθεν του ισογείου και στα πέριξ της πολυκατοικίας διαμερίσματα.

Ωστόσο, τοξικές αναθυμιάσεις και πυκνοί καπνοί έχουν γεμίσει τους λοιπούς χώρους του κτιρίου, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Επισημαίνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο κτίριο παραδίδεται στις φλόγες (η πρώτη ήταν κατά τη δεκαετία του 1980) και ότι προ τριών μηνών περίπου είχε σημειωθεί διάρρηξη του κτιρίου, κατά την οποία παραβιάσθηκαν 7 πόρτες γραφείων, μεταξύ των οποίων το αρχείο του Δικαστηρίου, το computer room και γραφεία Προέδρων, ενώ εκλάπησαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακοί υπολογιστές που ανήκουν σε δικαστές και πιθανόν περιέχουν αρχεία που σχετίζονται με εκκρεμείς υποθέσεις», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.