Κλειστό παραμένει αυτή την ώρα (11:00 – 13/12) το κομμάτι της Φίλωνος από τη λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου μέχρι και τη Μπουμπουλίνας, μετά την εκκωφαντική έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα, γύρω στις 01:15 σε 7όροφο κτίριο στον Πειραιά.

Τα στελέχη του ΤΕΕΜ διαπίστωσαν πως το μέγεθος του εκρηκτικού μηχανισμού δεν ήταν σε καμία περίπτωση το συνηθισμένο. Από την αυτοψία των πυροτεχνουργών προκύπτει πως ο κρατήρας που δημιουργήθηκε στη Φίλωνος έχει διάμετρο 67 εκατοστών και βάθος 45 εκατοστών, ενώ εντοπίστηκαν στοιχεία που υποδεικνύουν πως ο μηχανισμός αποτελούνταν από φυτίλι, κοινό πυροκροτητή και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Φίλωνος
Ισχυρή έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Φίλωνος, στο κέντρο του Πειραιά, με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές υλικές ζημιές το κτήριο και τα παρακείμενα καταστήματα σε ακτίνα περίπου 300 μέτρων, Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Έρευνες της Ασφάλειας στη Φίλωνος

Τώρα, άνδρες της Ασφάλειας προχωρούν στην εξέταση των περίοικων προκειμένου να ιχνηλατήσουν τον πιθανό στόχο. Σημειώνεται πως το κατάστημα που υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές ήταν ένα κατάστημα πώλησης δερμάτινων ειδών και υποδημάτων, όπως επίσης και ένα κατάστημα εκτυπώσεων, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε σύντροφο δημοσιογράφου.

Παράλληλα στους ορόφους του κτιρίου της Φίλωνος 61-65 φιλοξενούνται δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακές εταιρείες και ασφαλιστικά γραφεία. Συν τοις άλλοις οι αστυνομικοί εξετάζουν την γύρω περιοχή προκειμένου να συλλέξουν βιντεοληπτικό υλικό που να αποτυπώνει τις κινήσεις των αγνώστων που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η εκκωφαντική έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και το Πασαλιμάνι.

Φίλωνος
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)