Ακόμα μία σύλληψη για εμπρησμό είχαμε πριν από λίγη ώρα, η οποία ήρθε να προστεθεί στους συλληφθέντες που είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο Παύλος Μαρινάκης, εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης. Πρόκειται για έναν 18χρονο νεαρό που προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα της Εύβουας με την κατηγορία πως έβαλε φωτιά σε χωράφι στα Ψαχνά Ευβοίας.

Το ιδιαίτερο της υπόθεσης είναι πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 18χρονος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και τον κατέδωσε η μητέρα του, ενώ παράλληλα υπάρχει και κάμερα που τον έχει καταγράψει να βάζει τη φωτιά. Μαζί του, θα προσαχθεί και η μητέρα του.

Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία 24ωρα έχουν συλληφθεί 3 άκόμα άτομα στην Κάρυστο, με έναν να έχει ομολογήσει πως από το δικό του χέρι ξεκινήσαν 4 εστίες φωτιάς, ενώ υπάρχει ακόμα μια σύλληψη που έγινε προχθές και αφορά σε 48χρονο που προσήχθη ως βασικός ύποπτος για εμπρησμό από πρόθεση στην Δοκό στη Χαλκίδα, με δύο εστίες φωτιάς να ξεκίνησαν από το δικό του χέρι. Ο συγκεκριμένος ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί.

Διαρκής η έρευνα των αρχών για να βρουν τους εμπρηστές

Οι έρευνες των αρχών και οι συνακόλουθες συλλήψεις, επιβεβαιώνουν κάθε ώρα που περνάει ένα μαζικό κύμα εμπρηστικών πράξεων από πολίτες αυτής της χώρας, αλλά και από άτομα που ήρθαν στη χώρα για να βάλουν φωτιά, με τον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, κ. Κικίλια, να τονίζει πως πάσα κατεύθυνση πως «Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, δεν θα γλιτώσετε, , θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη».

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι «Με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας έχουν γίνει 163 συλλήψεις ατόμων για εμπρησμούς σε αγροτοδασικές εκτάσεις από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου.

Ειδικότερα από την Πυροσβεστική 118 συλλήψεις αφορούν εμπρησμό από αμέλεια και 24 από πρόθεση, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε 18 συλλήψεις και 3 προσαγωγές. Επιπρόσθετα, με την τακτική διαδικασία, παραπέμπονται 73 άτομα εκ των οποίων 62 από αμέλεια και 11 από πρόθεση. Για κάθε σύλληψη έχει σχηματιστεί δικογραφία και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες».