Σοκάρει η συμπληρωματική κατάθεση του αδελφού του 18χρονου, καθώς αποκαλύπτει ότι μετά τα επεισόδια στου Ρέντη, ο κατηγορούμενος του εκμυστηρεύτηκε ότι είναι αυτός που άθελά του κατηύθυνε την φωτοβολίδα στον 31χρονο υπαρχιφύλακα των ΜΑΤ.

Η κατάθεση του αδελφού του 18χρονου κατηγορούμενου σχετικά με τα γεγονότα του Ρέντη έγινε σήμερα το πρωί, καθώς από την πρώτη του κατάθεση θεωρήθηκε πως υπήρχαν «κενά σημεία». Έτσι, λοιπόν, σήμερα, ο αδελφός του 18χρονου αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως ο αδερφός του παραδέχθηκε στον ίδιο ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 16χρονος αδελφός του κατηγορούμενοι φέρεται να είπε πως «μόλις γύρισε, μάς είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του Αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους Αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει».

Ρέντη: Προσπάθησε να τον αποτρέψει

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος αδελφός του κατηγορούμενου φέρεται να είπε επίσης πως προσπάθησε να εμποδίσει τον αδερφό του από το να πάει στην αναμέτρηση, καθώς φοβόταν ότι θα γινόντουσαν επεισόδια. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 18χρονος δεν φέρεται να τον άκουσε, και τότε είδε πολλά άτομα να κρατούν μολότοφ, φωτοβολίδες, και πέτρες και να κατευθύνονται προς τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», όπου ξέσπασαν τα επεισόδια.

Photo credits: Shutterstock