«Όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο» τονίζει… όλο νόημα ο διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή τις προβλέψεις ότι έρχεται νέα «ισχυρή κακοκαιρία» ανάλογη με την «Daniel» στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης επεσήμανε σχετικά με τη νέα κακοκαιρία ότι θα θυμίζει το πρόσφατο της «Daniel», το οποίο μάλιστα αναμένεται να «χτυπήσει» και πάλι τη Θεσσαλία. «Μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, αν και θα έχουμε βροχές, δεν προβλέπεται κάτι σημαντικό», σημειώνει στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς.

Λίγο αργότερα, θέση με ανάρτησή του στα social media πήρε και ο μετεωρολόγος του Alpha και της ιστοσελίδας weather2go.gr, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Παρακαλώ κοινοποιήστε! Καλησπέρα. Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η πληροφορία ότι την επόμενη εβδομάδα θα μας επισκεφθεί κακοκαιρία η οποία θα θυμίζει την κακοκαιρία Daniel.

Αν διατηρηθούν μέχρι τότε τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, πρόκειται για φυσιολογικές και όχι επικίνδυνες φθινοπωρινές βροχές και τίποτα άλλο. Δυστυχώς, για τόσα 24ωρα πριν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα προγνωστικά εργαλεία για να εκτιμηθούν παραπάνω λεπτομέρειες τόσο για την εξέλιξη του φαινομένου όσο για την ένταση.

Για οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώσω.
ΥΓ.: Οι ειδήσεις τέτοιου είδους είναι του τύπου: Δεν βαριέσαι μωρέ, ας το πω, κι αν βγει βγήκε!».