Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε το πρωί της Τετάρτης ότι θα σημειωθεί ένα καλοκαιρινό διάλειμμα μέχρι το Σαββατοκύριακο, πριν έρθει νέα κακοκαιρία, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 34 βαθμούς.

Ο μετεωρολόγος του OPEN, τόνισε ότι ο καιρός σήμερα θα είναι αίθριος, με κάποιες μπόρες προς τα βόρεια ορεινά, αλλά και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου. Ο βοριάς περιορίζεται προς το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις και η θερμοκρασία θα σημειωθεί στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η Πέμπτη θα κυλήσει με κάποιες περισσότερες μπόρες ίσως και στα κεντρικά της χώρας. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα ανέβει ο υδράργυρος περισσότερο έως τους 34 και 36 βαθμούς, αγγίζοντας τους 34 βαθμούς. Ειδικότερα, ο καιρός θα θυμίσει καλοκαίρι μέχρι και την Κυριακή.

Στην συνέχεια όμως ο καιρός θα χαλάσει και θα δώσει την σκυτάλη στις βροχές και τις καταιγίδες, καθώς έρχεται μια ψυχρή αέρια μάζα από την κεντρική Ευρώπη, που με τη σειρά της θα οργανώσει μία νέα έντονη κακοκαιρία στην Ιταλία.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι «μετά πάμε πλέον, σε μια κυκλοφορία ανάλογη της κακοκαιρίας «Daniel» που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Δεν θα είναι στην ίδια ένταση, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού του Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές.

Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας. Σε αντίθεση πάντως με τον Daniel, δεν θα καθίσει για πολλές μέρες στο Ιόνιο, καθώς θα βρει διέξοδο προς τα ανατολικά τμήματα».

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα του μακροπρόθεσμου Αμερικανικού μοντέλου καιρού GFS, τα νέα δείχνουν δυσάρεστα για τη Θεσσαλία. Η πρόγνωση θέλει ως από 187 mm υετού (βροχής) αναμένεται να δεχτεί η περιοχή της Θεσσαλίας, κυρίως στα τέλη του Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

κακοκαιρία
κακοκαιρία