Ποτάμια οι δρόμοι στον Βόλο, φούσκωσαν πάλι ρέματα και ποτάμια στο Νότιο Πήλιο, μετά τη νέα κακοκαιρία Elias που έπληξε την περιοχή με σφοδρές βροχοπτώσεις. Οριακή η κατάσταση στους παραλιακούς οικισμούς Χόρτο, Πλατανιάς και Μηλίνα.

Έτσι λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, η Πολιτική Προστασία έστειλε το παρακάτω μήνυμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας: «Με εντολή της @hellenicpolice απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του #Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Σαρωτικό είναι το πέρασμα που έκανε η κακοκαιρία Elias στο Πήλιο, στον Βόλο και στη Βόρεια Εύβοια, λίγες εβδομάδες μετά την καταστροφική και φονική κακοκαιρία Daniel.

Συγκεκριμένα, οι εικόνες έρχονται από το Πήλιο είναι κυριολεκτικά χαοτικές, καθώς το χωριό Μηλίνα έχει «πνιγεί» στα λασπόνερα, όπως φαίνεται και σε βίντεο από την περιοχή.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πέσει και αυτές στη «μάχη» με την κακοκαιρία. Συγκεκριμένα, ήδη έχουν σταλεί για να επιχειρήσουν ένα M113 και δύο hummer με 17 άτομα προσωπικό. Τα οχήματα ξεκίνησαν από Αυλώνα προς την Εύβοια για να βοηθήσουν στις περιοχές που κινδυνεύουν από τη κακοκαιρία.

Πρώτος σταθμός θα είναι οι Ροβιές που δοκιμάζονται περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Επίσης από το ΓΕΕΘΑ, έχουν αποσταλεί στη Λαμία 24 άτομα προσωπικό, ένα hummet, τέσσερα οχήματα γενικής χρήσης, 10 ελαστικές λέμβοι και τέσσερις λέμβοι με μηχανές.

Την ίδια ώρα, ο στρατός έχει παρέμβει για τον απεγκλωβισμό κατοίκων στον Πλατανιά του Πηλίου. Μετά τις νέες καταρρακτώδεις βροχές, οι δρόμοι, αλλά και τα σπίτια πλημμύρισαν με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να μην προλάβουν καν να βγουν από τα σπίτια τους.

Έτσι, οι πρώτες κλήσεις στην Πυροσβεστική, έφεραν και την έκτακτη συμμετοχή του στρατού με ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη, οχήματα, αλλά και λέμβους.

Όπως αναφέρουν στελέχη του δήμου Νοτίου Πηλίου, η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή από την κακοκαιρία είναι οριακή, εκφράζοντας φόβους για τις πιθανές συνέπειες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Ραμματά, τα ρέματα και τα ποτάμια έχουν φουσκώσει και πάλι, μετά την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε στην περιοχή μετά το μεσημέρι. Όπως ανέφερε, η κατάσταση σε Χόρτο και Πλατανιά παραμένει κρίσιμη, ενώ στη Μηλίνα, ο μεγάλος όγκος νερού πλημμύρισε τους δρόμους. Το παραδοσιακό ψαροχώρι της Μηλίνας είχε υποστεί ολική καταστροφή από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

«Έχουμε μηχανήματα σε όλη την έκταση του δήμου. Ένα μηχάνημα επιχειρεί στο πλαϊνό αποστραγγιστικό αυλάκι του Χόρτου, γιατί προκλήθηκε πρόβλημα με φερτά υλικά από το νερό», σημείωσε ο κ. Ραμματάς.