Ο αστυνομικός ο οποίος κάτω από συνθήκες που διερευνώνται πυροβόλησε θανάσιμα τον 20χρονο Σύρο μετά από καταδίωξη στην Λάρισα, αφέθηκε ελεύθερος. Δεν του απαγγέλθηκε κατηγορία καθώς εκκρεμεί η ιατροδικαστική εξέταση.

Ο εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ο 45χρονος ανθυπαστυνόμος παρέμεινε για δέκα λεπτά στο γραφείο του. Στο πλευρό του αστυνομικού βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι συνάδελφοι του που δήλωσαν κι εκείνοι συντετριμμένοι από την απωλεια μιας ανθρώπινης ζωής, αναφέρει το ErtNews.

Το χρονικό

Ο 20χρονος Σύρος σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από την Αθήνα με ένα κλεμμένο λευκό αγροτικό αυτοκίνητο χθες Σάββατο (8/7). Το κλεμμένο Nissan Navara εντοπίστηκε στις 11:40 το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Κιλελέρ να κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Αστυνομικοί στον Βόλο του έκαναν σήμα να σταματήσει. Αγνόησε τα σήματα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη που διήρκεσε πάνω από 50 λεπτά.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο μετά από μια «τρελή» καταδίωξη, κατέληξε στην αυλή σπιτιού στο Μοσχοχώρι Λάρισας. Ο 20χρονος Σύρος οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και άρχισε να τρέχει με τους αστυνομικούς να τον κυνηγούν, ανάμεσα σε οικόπεδα.

«Ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκε ς που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δηλογλίδου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γ. Καλλιακμάνης, ο 45χρονος αστυνομικός σκόνταψε κατά την διάρκεια της καταδίωξης και το όπλο του εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 20χρονο Σύρο.

Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ πλην όμως, παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, ο 20χρονος κατέληξε.