Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας σε επεισόδια με οπαδούς στις 7/12 έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη.

Μετά την χθεσινή προφυλάκιση, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, του 18χρονου που κατηγορείται πως τραυμάτισε τον αστυνομικό με την φωτοβολίδα, καινούργια στοιχεία ήρθαν στο προσκήνιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των αναλύσεων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν το dna του 16χρονου αδελφού του προφυλακισμένου 18χρονου, σε κομμάτι εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στους αστυνομικούς. Επιπρόσθετα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εντοπίστηκε και πυρίτιδα στα χέρια του 16χρονου.

Παράλληλα εντοπίστηκε πυρίτιδα και στα χέρια ενός 26χρονου, που είναι μάνατζερ τράπερ, και που από την πρώτη στιγμή είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. Τα νέα αυτά στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των ανακριτικών αρχών και αξιολογούνται.

Συνεχίζεται, τέλος, η προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ να ταυτοποιήσει το άτομο, που σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου τους καθοδήγησε στην επίθεση κατά των αστυνομικών και τους προμήθευσε με τα «πολεμοφόδια».