Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό στα επεισόδια που έγιναν στου Ρέντη την περασμένη Πέμπτη, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή. Ο 18χρονος είχε τηρήσει στην απολογία του μια στάση προστασίας και συγκάλυψης των ηθικών αυτουργών ενώ είχε υποστηρίξει πως ίσως δεν ήταν η δική του φωτοβολίδα που χτύπησε τον αστυνομικό.

Τελικά, άλλαξε την αρχική του υπερασπιστική γραμμή να μην δώσει τα ονόματα των ανθρώπων που του έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα αλλά και τους καθοδηγητές. Ζήτησε όμως ως αντάλλαγμα για να λύσει τη σιωπή του, να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Τι είπε στην απολογία του ο 18χρονος

Συντετριμμένος απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή ο 18χρονος οπαδός του Ολυμπιακού που κατηγορείται για την εκτόξευση της φωτοβολιδας ο οποίος τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του στο νοσοκομείο.

Ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την οπαδική βία, έφτασε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο γραφείο της ανακρίτριας Πειραιά λίγα λεπτά πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος παραδέχτηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια, όμως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν.

Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα πάνω. Δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, για αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση σχεδόν δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο.

Ο ίδιος πάντως δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε πάει στο γήπεδο με φίλους και τον αδελφό του όταν κάποια στιγμή είδε πολύ κόσμο να βγαίνει προς τα έξω και από περιέργεια βγήκε και ο ίδιος όπου τον πλησίασε ένα άτομο με κουκούλα fullface και μακριά γένια και του έδωσε μια φωτοβολίδα λέγοντάς του να την πετάξει.

Όπως είπε το συγκεκριμένο άτομο του έδειξε πώς λειτουργεί, αλλά όταν την άνοιξε τού έπιασε το χέρι και η φωτοβολίδα έφυγε προς τα κάτω στο έδαφος, έκανε γκελ μπροστά του και πήγε προς την κατεύθυνση του αστυνομικού. Μάλιστα είπε ότι εκείνη την ώρα είδε και άλλη μια φωτοβολίδα να κατευθύνεται προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Όπως είπε μάλιστα ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει άλλη φορά φωτοβολίδα  και η πρόθεσή του δεν ήταν να την πετάξει εναντίον του αστυνομικού.

Άσχημα νέα από τη ΜΕΘ, δεν λειτουργούν ζωτικά όργανα του αστυνομικού

Για έβδομη ημέρα παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας ο ηλικίας 31 ετών αστυνομικός που τραυματίστηκε στου Ρέντη από φωτοβολίδα, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τα νέα δεν είναι καλά και όπως έλεγε χθες και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο ακρωτηριασμός του ποδιού είναι σοβαρό πρόβλημα, αλλά όχι το μόνο. Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του MEGA, οι γιατροί προχώρησαν σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, καθώς δεν λειτουργούν πλέον πολλά ζωτικά του όργανα.