Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από το μοιραίο βράδυ που Κροάτες χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, συνεπικουρούμενοι από Έλληνες οπαδούς, έκαναν καταδρομική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του φιλάθλου της «Ένωσης», Μιχάλη Κατσούρη.

Σύμφωνα με το OPEN, ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση του νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ έχει στα χέρια του την προκαταρκτική εξέταση, την οποία ολοκλήρωσαν Αξιωματικοί του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων και σχετίζεται με τις ευθύνες της ΕΛΑΣ στην κάθοδο των χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, από την οποία προέκυψε η δολοφονία Κατσούρη.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως στο μικροσκόπιο έχουν μπει έξι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, κατά βάση άτομα που «υπηρετούν» στην Αττική, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Η προκαταρκτική εξέταση εκτείνεται σε πάνω από 480 σελίδες και μέσα σε αυτή υπάρχουν τα σήματα, οι αναφορές, οι απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών με το κέντρο επιχειρήσεων.

Μάλιστα, όσον αφορά τις διοικητικές ποινές για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, αυτές αφορούν είτε επίπληξη είτε χρηματικό πρόστιμο. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, την τελική απόφαση για την καταδίκη τους ως προς την υπόθεση του Μιχάλη Κατσούρη, όπου οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, θα λάβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.