Στις 8 Ιανουαρίου 2024 προσδιορίστηκε να ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνόμε συνολικά 26 κατηγορουμένους μεταξύ των οποίων των οποίων είναι η μητέρα του κοριτσιού αλλά και ο φερόμενος ως εγκέφαλος.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το βούλευμά τους (2865/2023) τους αποδίδουν σοβαρότατες κατηγορίες, που για τον βασικό κατηγορούμενο αφορούν βιασμό και διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ για τη μητέρα, πλην της διακεκριμένης μαστροπείας, προσθέτουν και την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου. Οι δικαστές κρίνουν πως η 37χρονη μητέρα της ανήλικης διέθετε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, έναντι αμοιβής, ηλεκτρονικό υλικό με την κόρη της γυμνή.

Στις 266 σελίδες του βουλεύματος περιγράφεται με σοκαριστικές λεπτομέρειες ο τρόπος που ο Ηλίας Μίχος κακοποιούσε και εξέδιδε την ανήλικη, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια στο κατάστημα ψιλικών ειδών που διατηρούσε.

Ο Ηλίας Μίχος παραπέμπεται σε δίκη με τις κατηγορίες ότι ενήργησε γενετήσιες πράξεις εις βάρος του κοριτσιού υπό την απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας, για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας, για εξώθηση της ανήλικης σε πορνεία, αλλά και για κατοχή παράνομων όπλων και πυρομαχικών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το βούλευμα, απαλλάσσεται από τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, της οπλοχρησίας κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης βίας σε βάρος ανηλίκου.

Μεταξύ αυτών που θα καθίσουν στο εδώλιο είναι και 18 άνδρες που πλήρωσαν και συνευρέθησαν με την ανήλικη, μεταξύ των οποίων και ο δερματολόγος μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας, τέσσερις που συναντήθηκαν μαζί της αλλά δεν τέλεσαν γενετήσιες πράξεις καθώς εκείνη έφυγε, αλλά και δύο άνδρες που κατείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi