Αίσθηση έχει προκαλέσει η βύθιση του σούπερ γιοτ «007», εμπνευσμένο από τον James Bond, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες θαλαμηγούς παγκοσμίως, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Σε βίντεο στα social media, δείχνουν το 49 μέτρων γιοτ να βυθίζεται στη γνωστή παραλία Κολώνα της Κύθνου, όπου είχε προσαράξει.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, το gps φαίνεται να μην είχε σωστή ενημέρωση και να οδήγησε το σκάφος στα ρηχά. Έτσι δημιουργήθηκε ρήγμα και υπήρξε μεγάλη εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να πάρει κλίση προς τα αριστερά.

Έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την απομάκρυνσή του. Μια εταιρεία ειδική στις ανελκύσεις, βρίσκεται στην Κύθνο και εξετάζει τον τρόπο με τον οποίον θα ρυμουλκήσει το γιοτ. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι το σκάφος δε βυθίστηκε πλήρως και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Την επιχείρηση ανέλαβαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή σκάφους του Λιμεναρχείου Σύρου.

Η θαλαμηγός βρέθηκε σε ημιβυθισμένη κατάσταση, ενώ οι πέντε επιβαίνοντες, μη Ελληνικής καταγωγής, δεν κινδύνευσαν, σύμφωνα με το Λιμενικό.

@sabrynette_ #superyacht #007 #greece ♬ Babel (Remix) – 染哥