Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, ακόμη και ο πλούτος απαιτεί να δημιουργηθούν νέες καινοτομίες για να απολαμβάνουν όσοι τον έχουν. Έτσι, είναι «στα σκαριά» η κατασκευή ενός tera-yacht, το οποίο θα αποτελεί στην ουσία την μεγαλύτερη πλωτή πόλη του κόσμου.

Θα είναι άκρως luxurious, αφού θα περιέχει όλα τα κομφόρ για τους ταξιδιώτες-ένοικους που θα το επιλέξουν.

Το όνομά του θα είναι Pangeos, το οποίο εμπνεύστηκαν οι αρχιτέκτονες που το σχεδίασαν από την αρχαία Πανγαία, δηλαδή την πρωίμη Γη, κατά την οποία όλες οι ήπειροι ήταν ενωμένες σε μία ενιαία.

Έτσι, 335 εκατομμύρια μετά θα χτιστεί η τεράστια αυτή πλωτή πόλη.

Για την κατασκευή της, όμως, θα χρειαστεί να δαπανηθεί το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε επενδυτές ελπίζουν εκεί στην Lazzarini, την αρχιτεκτονική εταιρία πίσω από το σχέδιο αυτό, ώστε να υλοποιηθεί το όραμά τους.

Pangeos

To «τέρα-γιότ» θα έχει σχήμα… χελώνας.

Το υπερπολυτελές τέρα-γιοτ θα έχει μήκος 550 μέτρα και 610 πλάτος.

Θα περιέχονται μέσα διαμερίσματα, χώροι πάρκινγκ, γειτονιές, ακόμη και πολυκαταστήματα, όπου οι πλούσιοι ένοικοί του θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους.

Pangeos

Θα υπάρχουν μέσα ακόμη και πολυκαταστήματα, διαμερίσματα αλλά και χώροι πάρκινγκ.

Που θα έχει την βάση του η πόλη-γιοτ; Μα, φυσικά, κάπου στην Σαουδική Αραβία. Είναι γνωστή, εξάλλου, η αγάπη των Αράβων προς τα γιοτ.

Τα εισιτήρια για να ανέβει κανείς στο γιοτ θα είναι -όπως είναι αναμενόμενο- σε μορφή NFT.

Pangeos

Θα υπάρχουν πισίνες σχεδόν παντού πάνω στο υπερπολυτελές γιοτ.

Η Lazzarini ελπίζει ότι το Pangeos θα αρχίσει να χτίζεται γύρω στο 2033 ενώ υπολογίζουν ότι οι κατασκευές θα διαρκέσουν γύρω στα 8 χρόνια.

Ύστερα, το γιοτ σε σχήμα χελώνας θα είναι έτοιμο να σαλπάρει για ένα ταξίδι στο οποίο πραγματικά δεν θα έχει σημασία ο προορισμός αλλά το ταξίδι.

Φωτογραφίες: CNN Travel